Inici BENICARLÓ ACTUALITAT CORONAVIRUS: Quasi es dupliquen els nous casos per tercera setmana consecutiva....

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Quasi es dupliquen els nous casos per tercera setmana consecutiva. Implantació del passaport Covid.

803

Benicarló nova capital de la Covid-19 al Maestrat


Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, continuem en la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat. En data d’1 de desembre, continuen pràcticament duplicant-se els nous casos per tercera setmana consecutiva i ens arrossega la nova ona: 224 nous PCR+ comparant amb 133 la setmana passada i 95 i 52 les anteriors.
Des de fa tres setmanes es va trencar el descens que portàvem feia dos mesos. Encara la immunitat de ramat provocat per la tercera vacunació i gràcies també als que ja han passat la malaltia i tenen defenses, el nou repunt a comunitats veïnes ha fet que ens aplegue aquesta nova ona de coronavirus. Continuen augmentant també els contagis en àmbit educatiu.
– Benicarló: es dupliquen també amb 103 nous casos després de disparar-se la setmana passada i l’anterior amb 49 i 27 respectivament. Continuen els brots socials respecte a la setmana passada.
– Vinaròs: continuen quasi duplicant-se amb 73 nous PCR+respecte als 49 i 29 de setmanes anteriors.
– Peníscola: curiosament es mantenen a 3, després d’augmentar a 6 fa dues setmanes.

Coronavirus a les poblacions de l’interior
Continuen augmentant a les poblacions del Maestrat i apareixen nous casos en pràcticament totes, després de trencar-se fa tres setmanes l’estabilitat i la tendència a la baixa. El brot de Torreblanca s’estabilitza amb 57 nous casos i apareixen per tot el baix Maestrat i central: Sant Mateu, Cervera, Les Coves de Vinromà, la Salzadella…
Com a data positiva, disminueixen els nous infectats pels brots a Morella (de 14 a 2) i Forcall (de 8 a 3)

Implantació del passaport Covid-19
El president de la Generalitat, Ximo Puig ha mantingut una reunió de coordinació de seguretat de mesures COVID-19 amb l’objectiu de posar en comú els mecanismes per al control i vigilància de l’aplicació de les mesures relacionades amb la implantació del certificat COVID-19 i s’ha reunit amb la delegada del Govern, alcaldes de València, Alacant i Elx, el president de la FVMP i responsables de la Policia Nacional i Autonòmica, i Guàrdia Civil.
Cal recordar que el certificat serà obligatori per a accedir a l’interior d’establiments d’hostaleria i restauració amb aforament superior a 50 persones i també a locals d’oci i entreteniment i espais destinats a activitats recreatives i d’atzar amb servei de restauració amb la mateixa mena d’aforament, així com per a visitar centres hospitalaris i residències públiques i privades
A més, també s’exigirà aquest passaport per a esdeveniments, celebracions i festivals de música, en espais tancats i a l’aire lliure, quan no siga factible l’ús de la màscara en tot moment.
El certificat podrà acreditar-se amb la vacunació completa, una PCR negativa en les últimes 72 hores, un test d’antígens en les últimes 48 hores o la superació de la malaltia en els últims 6 mesos, i entrarà en vigor l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana estant vigent durant un període de 30 dies naturals, amb la intenció d’abastar el període complet de les festes nadalenques i d’Any Nou.