Inici BENICARLÓ ACTUALITAT CORONAVIRUS: Brot d’origen social a Benicarló encara que comencen a descendir...

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Brot d’origen social a Benicarló encara que comencen a descendir els nous casos. Continuen baixant a Vinaròs, Peníscola i en general al Maestrat excepte a Morella

1205

ACTUALITAT CORONAVIRUS: Brot d’origen social a Benicarló encara que comencen a descendir els nous casos. Continuen baixant a Vinaròs, Peníscola i en general al Maestrat excepte a Morella. Campanya de ‘repesca’ per als no vacunats.

 

Actualització Coronavirus al departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal): Gràcies a les dades subministrades per la Generalitat Valenciana, continuem en la comparació setmanal de l’evolució del virus al Maestrat. En data d’11 d’agost de 2021, es va trencar l’estabilitat des de fa dos mesos i comencem a veure un descens en els nous casos de Coronavirus al Maestrat, passant a 398 nous casos aquesta setmana, en clar descens comparant els 556 de la setmana anterior i 592 fa dues setmanes, quan es van aplicar tocs de queda a poblacions com Peníscola i Vinaròs. Com a data negativa, l’UCI de l’hospital comarcal continua sense llits lliures enfront de l’increment progressiu d’aquestes setmanes.
En general, s’observa un major fre de nous casos al mapa del Maestrat. Un descens que va començar lentament la setmana passada, encara que continuen havent-hi nous brots com el de 10 persones a Benicarló el dimarts 10 per origen social.

– Benicarló: per primera volta descendeix, encara que continua sent la població del Maestrat on hi ha més increment: +151 casos nous, comparant en 194 PCR+ la setmana passada, 154 l’anterior i 90 abans. Deixant un total de 2.462 infectats.

– Vinaròs: continua frenant-se per segona setmana: 117 casos nous respecte a 187 de la passada. Fa dues van ser 233 PCR+, i 179 abans.

– Peníscola: també continua frenant-se per segona setmana consecutiva, en 51 casos nous en comparació a 84 de l’anterior i 97 de l’altra, contrastant en les dades de fa més d’un mes, sense covid-19.

Coronavirus a les poblacions de l’interior

Des de l’arribada de l’hivern, es va trencar el fre de nous positius PCR per la zona nord de Castelló, i es va escampar més amb Nadal. El mapa de nous casos es va netejar de verd, és a dir, lliure de Covid-19, ja feia tres mesos, però des de fa un mes que van aparéixer nous casos, i s’han estés a tot el Maestrat, però des de la setmana passada, observem un lleuger fre de nous casos, com per exemple Alcalà de Xivert (es mantenen en 53 nous casos en comparació a 54 PCR+ la passada i 61 l’anterior), Sant Mateu (baixa a 2 nous casos respecte a 5 les dues setmanes anteriors), Traiguera (de 15 nous casos fa dues setmanes vam passar a 3 la passada, però sols 1 aquesta), Traiguera (1 cas respecte a 3 la setmana passada) , Ares del Maestrat (continua en 2), Tírig (3 casos respecte a 4 de la setmana passada), apareix 1 cas a Vallibona, però en general les poblacions se ‘netejen’ de la covid-19 com Xert, Sant Jordi, Rossell… i hi ha poblacions que continuen lliures de Covid-19, Catí, com Canet, La Jana…

Per desgràcia l’excepció es Morella, on continuen augmentant lleugerament a (van baixar de 12 casos fa tres setmanes a 5 fa dues, però van augmentar a 14 la passada i tornem a 18 nous casos aquesta).

 

Sanitat llança una campanya massiva per a donar una nova oportunitat als qui han rebut la cita per a vacunar-se contra la COVID però no han acudit

– Rebran un SMS amb un enllaç per a indicar quina setmana, entre el 23 d’agost i el 19 de setembre, poden vacunar-se
– Barceló: “No cal deixar passar l’oportunitat i cal vacunar-se per una o un mateix, però també pels altres”

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha llançat una campanya massiva per a donar una nova oportunitat als qui havent rebut la trucada o l’SMS per a vacunar-se contra la COVID-19 no han acudit a la cita pel motiu que siga. Les persones que es troben en aquesta situació rebran en el mòbil aquest dijous un missatge de text.

L’SMS inclou un enllaç on la persona pot seleccionar, d’entre quatre opcions, la setmana o setmanes que millor s’adapta a la seua disponibilitat. Així, per a interferir el menys possible en l’activitat laboral o en el període de vacances, l’o els interessats poden manifestar la seua preferència per qualsevol de les dues últimes setmanes d’agost o per les dues primeres del mes de setembre.

D’aquesta manera, la persona que no s’haja vacunat contra la COVID-19 malgrat haver sigut convocada, rebrà una nova cita per a alguna de les setmanes que haja indicat que està disponible per a la vacunació.

“Aquesta iniciativa cerca repescar als qui en el seu moment no van poder acudir a vacunar-se perquè tenien alguna altra cita ineludible, per motius de salut, perquè tenien dubtes o, simplement, es van despistar. No s’ha de deixar passar aquesta nova oportunitat perquè la vacuna contra la COVID-19 funciona. És la millor forma que tenim per a tallar les cadenes de transmissió del virus i salvar vides”, ha recordat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública.

“Cal vacunar-se -ha afegit Barceló- per una o un mateix, però també pels altres. Perquè una persona pot estar sana, contraure la infecció i passar-la de manera asimptomàtica, sense complicacions, però aqueixa mateixa persona pot arribar a contagiar a algú vulnerable del seu entorn”.

 

Sanitat registra 966 nous casos de coronavirus i 2.741 altes en la Comunitat Valenciana

– S’han registrat 116 nous contagis a Castelló, 461 a Alacant i 389 a València
– Un total de 2.943.425 persones han rebut la pauta completa de vacunació

Un total de 3.456.872 han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana. A més, en aquests moments, compten amb la pauta completa d’immunització (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca; la monodosi de Janssen i una dosi de qualsevol vacuna en les persones amb antecedents d’haver passat la COVID) 2.943.425 persones. Per províncies són 349.957 a Castelló, 1.056.438 a Alacant i 1.537.030 persones a València.

D’altra banda, des de l’última actualització, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat 966 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 481.673 persones. Per províncies, 116 a Castelló (49.880 en total); 461 a Alacant (173.159 en total) i 389 a València (258.632 en total). El total de casos no assignats es manté en 2.

A més, i també des de l’actualització, s’han registrat 2.741 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta manera, el nombre de persones que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia en la Comunitat Valenciana ascendeix a 462.547 persones. Per províncies, les altes es distribueixen així: 48.063 a Castelló, 164.534 a Alacant i 249.892 a València. El total d’altes no assignades es manté en 58.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 626 persones ingressades, 105 d’elles en l’UCI: 79 a la província de Castelló, 19 en UCI; 206 a la província d’Alacant, 27 d’elles en l’UCI; i 341 a la província de València, 59 d’elles en UCI.

En els últims set dies, s’han registrat 11 defuncions, per la qual cosa el total de decessos des de l’inici de la pandèmia se situa en 7.546: 817 a la província de Castelló, 2.871 en la d’Alacant i 3.858 en la de València.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 23.035 casos actius, la qual cosa suposa un 4,67% del total de positius.

Dels brots registrats, tres tenen 10 o més casos associats:

· Benicarló: 10 casos. Origen social
· Benidorm: 10 casos. Origen social
· Alacant: 10 casos. Origen social

Article anteriorÈxit de participació en les Festes Patronals de Càlig
Article següentVinaròs: El Fortí i fora del Forat, cada dia fins a la bandera de banyistes