Inici VINARÒS Aclariments des de l’església Evangèlica la Roca de Vinaròs

Aclariments des de l’església Evangèlica la Roca de Vinaròs

1155

Aclariments des de l’església Evangèlica la Roca de Vinaròs

 

Departament de Comunicació de l’ESGLÉSIA LA ROCA Vinaròs

En relació a les notícies aparegudes en les darreres setmanes en premsa i mitjans de comunicació, al voltant de l’Església Evangèlica La Roca de Vinaròs, (sense que se’ns hagi donat dret a rèplica en cap dels mitjans que ho van difundir), volem expressar el següent:
En primer lloc, lamentem que algú pugui haver-se sentit ofès o ofesa per alguna paraula, gest o actuació per part d’algun membre de la nostra congregació o convidat intervinent en algun dels nostres serveis religiosos o xerrades formatives, de manera presencial o a través d’internet.
Com a cristians entenem el patiment dels col·lectius que se senten discriminats, ja que nosaltres mateixos hem estat i som perseguits i menyspreats, no només històricament (com a cristians evangèlics), sinó a dia d’avui, experimentant en ocasions, rebuig i pressió en l’àmbit familiar, universitari i social.

INTENCIÓ DE LES XERRADES.
Ara, en un país lliure, ¿tenim tots l’oportunitat de preguntar i parlar del que necessitem ?.
Les xerrades sobre família (finalment desconvocades), a l’igual que fragments d’algun contingut nostre, que s’ha publicat, responien a una audiència o sector de família, si se la vol anomenar tradicional, l’existència de la qual és possible i necessària; i que té a més, el seu espai sense necessitat d’anar “en contra de” altres. És com si un nutricionista donés una xerrada sobre les qualitats de la carn. Significaria això que odia les persones veganes? Volem recordar que pensar diferent no és odiar.
Encara que no siguin temes sobre els quals parlem cada dia, ¿tenim dret a parlar sobre la nostra visió de la sexualitat i altres temes? …
Som famílies que per les nostres pròpies necessitats i mancances, busquem respostes també en la importància de la paternitat, la riquesa dels seus rols, valorant tots els rols per igual, i apel·làvem a la necessitat de permetre-un espai també a aquest model de família, perquè a la pràctica, no sempre és així.
Qui al néixer el seu nadó se sent totalment preparat? Qui no té preguntes quan el seu fill / a deixa una etapa enrere per entrar en una altra? Qui no s’ha sentit perdut davant d’un “erte” o acomiadament? Qui té clar quin és el seu paper a la llar, enfront de les crisis que ens sobrevenen?
L’església en aquest cas vol equipar a la família des de la nostra cosmovisió cristiana. Lamentem que s’hagi interpretat d’una altra manera.
Comprenem que en la societat actual molts ideals cristians, puguin no ser assumits ni acceptats per tots, però no veiem motiu pel qual no hagi de ser un ideal respectable en una societat plural i democràtica en la qual avui s’accepten ideïes diverses en torn als conceptes de matrimoni i familia . Així com respectem això, també defensem el mateix dret i demanem el mateix respecte per a tothom, també per a aquesta església.
Defensar la tolerància, és no fer servir la llibertat d’expressió d’altres per perseguir-los i /o condemnar-los; se suposa que els temps de la Inquisició han acabat per a tothom.
No entrarem a discutir o defensar el punt de vista sobre la família i la sexualitat del cristianisme evangèlic tradicional que comparteixen milions de persones al món. Existeix molt de material al respecte.

OBRA SOCIAL
Durant més de 15 anys, les associacions “Per Més Vida” i “Rescata-2”, han ofert ajuda a toxicòmans i la seva reinserció social; s’han repartit aliments entre els més necessitats sense importar la seva raça, religió, opinió o una altra circumstància personal. Van posar al servei de la comarca una Casa d’Acollida. S’han cedit instal·lacions a Grups de NARCÒTICS ANÒNIMS i a dia d’avui a ALCOHÒLICS ANÒNIMS. Han promogut esdeveniments socioculturals com degustacions gastronòmiques internacionals, teatres musicals i altres, a través del seu voluntariat. Tot això conegut per la ciutadania. I passi el que passi, i dins de les nostres possibilitats, intentarem seguir ajudant a qui ho sol·liciti.
L’Església Evangèlica a Espanya, mai ha depès de subvencions de l’Estat, ni autonòmiques ni locals. I les associacions esmentades, com tota entitat d’acció social, presenta els projectes i justificacions requerides abans i després de les convocatòries de subvencions locals (de les que per la seva quantia respecte a l’acció social realitzada, tampoc són determinants). Tots hauríem de concordar en què les subvencions públiques són un recurs disponible per a totes les entitats que compleixin els requisits i lliurement decideixin sol·licitar-les; mai s’han de convertir en una moneda de canvi condicionant, sinó en la materialització de pura acció de socors social.

EN QUÈ CREIEM
Creiem en el respecte cap a tota persona i l’elecció lliure de cada individu per la seva vida, per la seva orientació sexual, per les seves conviccions religioses i de tota índole, i la convivència de tots des de la discrepància i el mutu respecte.
La nostra finalitat serà sempre contribuir sense coaccions, ajudant a la societat a través de principis bíblics. La nostra base és la Bíblia, especialment el missatge de Jesús, del què emanen l’amor, la generositat, el perdó, el reconèixer errors i molt més.
I per descomptat que ens relacionem i tenim coneguts, familiars, etc., d’altres creences, sensibilitats, orientacions personals, i altres!, … Jesús ho feia !.
Qualsevol que vulgui tenir més informació, us convidem a visitar-nos, sempre des del respecte.