Inici BENICARLÓ A Benicarló ‘Els Llauradors’ de Caldés tornen a al seu espai habitual...

A Benicarló ‘Els Llauradors’ de Caldés tornen a al seu espai habitual després de les obres de l’Eix Cívic Central

154

L’escultura s’ha tornat a col·locar en la seua ubicació habitual, al passeig de Ferreres Bretó. Durant els mesos que han durat les obres de l’Eix Cívic, l’obra s’ha sotmés a un profund procés de restauració

‘Els Llauradors’ ja tornen a presidir el passeig de Ferreres Bretó. Una vegada finalitzats els treballs de l’Eix Cívic, l’escultura de José Antonio Caldés s’ha instal·lat pràcticament en la mateixa ubicació que ocupava abans de les obres, però a peu pla, de manera que veïns i visitants podran gaudir de la magnífica obra d’art d’una manera més propera.

Aprofitant la retirada d’’Els Llauradors’ per les obres de l’Eix Cívic, l’escultura s’ha sotmés a un intens procés de restauració que ha aconseguit recuperar tot el seu esplendor. Els treballs, duts a terme per la mateixa empresa que va fondre l’escultura en el seu dia, han consistit a reparar dos zones que s’havien malmés pel pas del temps (part del barret del llaurador i part del braç que sosté el cistell de carxofes també del llaurador) i netejar tota la superfície per a recuperar l’aspecte del bronze original.

Atés que l’escultura se situarà a peu de carrer i estarà més exposada al contacte directe, s’ha reforçat tota la base per tal de conferir-li una major subjecció i estabilitat.