Inici ALTRES NOTICIES Comença l’execució de la residència municipal

Comença l’execució de la residència municipal

654

El nou espai comptarà amb 145 places públiques i la creació de 75 llocs de treball, d’un complex que es construirà a sobre del Centre de Dia en un termini de 18 mesos.

Aquest matí l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, acompanyat per la presidenta d’Onada Cinta Pascual i l’arquitecte responsable del projecte, Pep Selgar, ha presentat la residència municipal que es construirà al mateix edifici del Centre de Dia. Un espai que tindrà 145 places públiques amb l’objectiu d’oferir un servei familiar i proper per a les persones majors que necessiten assistència.

L’alcalde Pla ha destacat que després d’anys de treball per fi el projecte serà una realitat gràcies a la feina feta des de l’equip de govern, tècnics municipals, conselleria i representants de l’empresa Onada, encarregada de gestionar les instal·lacions. En aquest sentit, ha detallat que “la residència es va haver d’endarrerir tres mesos degut a canvis de la normativa per part de la Generalitat Valenciana, un temps que va servir per revisar tot el projecte i introduir importants millores per garantir un servei de qualitat als usuaris”.

Pla ha insistit que la residència serà una peça més dels Serveis Socials municipals on es podrà atendre a persones majors que necessiten d’una atenció constant o veïns que només precisen assistència durant un temps puntual, ja siga per malaltia o qüestions familiars. L’alcalde remarcava que “tenim una societat cada vegada més envellida, com a conseqüència de l’augment de l’esperança de vida i per tant una societat com Vinaròs necessita d’una residència i Centre de Dia per oferir una atenció a aquestes persones”.

La presidenta d’Onada, Cinta Pascual, agraïa la feina de l’Ajuntament i tècnics municipals, però en especial a l’alcalde Pla per la seva constant col·laboració amb el projecte. Segons ha detallat la residència suposarà la creació de 75 llocs de treball, a més d’una escola de formació. En aquest sentit, destacava que “sobretot es buscarà personal de Vinaròs, perquè s’ha demostrat que si les persones que ofereixen l’atenció són coneguts per part dels usuaris, llavors els genera una major satisfacció i sobretot sensació de familiaritat”.

Pel que fa a la residència ha explicat que s’ha volgut crear un espai proper i familiar amb unitats de convivència, així també com unes habitacions càlides amb possibilitat de poder canviar, tant la decoració com els mobles per sentir- se com a casa.

Per la seva banda, l’arquitecte responsable del projecte, Pep Selgar, ha insistit que replantejar la residència per adaptar-la a la nova normativa de la Generalitat ha suposat aplicar importants millores, com la creació de terrasses, passadissos més amplis i la instal·lació de més lavabos, així com ascensors més accessibles i amb major capacitat, tot en un espai obert i confortable.