Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT 50.000 euros per a fomentar l’ocupació entre els joves a Càlig

50.000 euros per a fomentar l’ocupació entre els joves a Càlig

368

Tornen els programes EMPUJU i EMCUJU, destinats a contractar joves menors de 30 anys

El servei valencià d’Ocupació i Formació ha concedit a l’Ajuntament de Càlig dos subvencions per tal d’implementar dos programes destinats a contractar joves menors de 30 anys per a realitzar diferents tasques al municipi.

D’esta manera, en el marc del Programa EMPUJU (destinat a la contractació de persones joves, menors de 30 anys, inscrits en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil), els 33.364’44 euros concedits permetran al consistori calijó contractar treballadors per a realitzar obres i serveis en la Brigada Municipal, mentre que dins del Programa EMCUJU (destinat a la contractació en pràctiques de persones joves, menors de 30 anys i qualificats, inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil), es destinaran 17.207,40 euros per a contractar a joves que aprendran i treballaran en les dependències de l’Ajuntament.

L’any passat, el consistori va poder contractar, gràcies a les subvencions rebudes a través d’estos programes de la iniciativa ‘Avalem Joves’ de la Generalitat Valenciana, cinc peons que van realitzar diferents tasques de manteniment d’espais i elements públics de la població durant 12 mesos. Tanmateix, es va poder contractar dos administratius i un tècnic de Cultura, que van desenvolupar el seu treball al consistori.

L’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, s’ha mostrat molt satisfeta per la nova consecució de les subvencions ja que “estos programes beneficien tant al municipi com als propis joves, perquè els donen una primera oportunitat en feines que els permeten adquirir competències en l’àmbit laboral”.