Inici BENICARLÓ 325.000 euros de la Diputació de Castelló per a Benicarló

325.000 euros de la Diputació de Castelló per a Benicarló

376

Benicarló rebrà l’any 2020 325.000 euros de la Diputació de Castelló

Fotografia del diumenge 27, on el programa cultural Bocabadats obria, amb el muntatge ‘Mulïer’ de la companyia Maduixa Teatre, presentava les noves instal·lacions del Jardí del Mucbe

El Pla 135 de la Diputació de Castelló proporcionarà 105.000 euros, mentre que 220.000 euros procediran del Fons de Cooperació Municipal que ha activat la Diputació per al 2020. El diputat de Promoció Ceràmica ha anunciat aquestes aportacions de la Corporació Provincial durant la visita al Jardí del Mucbe, el nou espai cultural de Benicarló que s’ha rehabilitat a través del Pla 135 de la Diputació.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, junt al diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, han aprofitat la visita a les instal·lacions del Jardí del Mucbe per a anunciar que Benicarló rebrà l’any que ve 325.000 euros de la Diputació de Castelló. En concret, 105.000 euros s’atorgaran a través del Pla 135, mentre que 220.000 euros procediran del Fons de Cooperació Municipal, una nova via de finançament municipal que ha activat per primera vegada la Corporació Provincial.

El diputat ha confirmat que «aquesta aportació es farà extensiva a tots els municipis de la província» i ha subratllat que «estem parlant d’una quantitat de diners que és la major de la història». L’alcaldessa, per la seua banda, ha confirmat que 325.000 euros «es destinaran a despesa corrent i a inversions que anirem concretant pròximament».

 

Un nou espai cultural per a Benicarló

L’anunci l’ha fet el diputat de Promoció Ceràmica durant la visita al Jardí del Mucbe, un espai que ha estat rehabilitat amb els fons procedents del Pla Castelló 135 i que completa la rehabilitació de l’antic Convent de Sant Francesc. Amb aquesta nova instal·lació, Benicarló ha recuperat l’esperit de l’hort dels franciscans, la zona que els monjos que habitaven el convent dedicaven al cultiu de plantes, flors i productes per a l’alimentació.

El nou espai cultural, de 1.900 metres quadrats, s’ha dividit en tres zones: una per a l’hort botànic on s’han mantingut els arbres que existien i s’han plantat espècies de flors i vegetals autòctones; una altra per a l’àgora amb una grada amb capacitat per a 100 persones; i una tercera que soluciona els problemes d’accés del carrer Madrid.

L’alcaldessa ha remarcat que «la rehabilitació del Convent de Sant Francesc és una de les obres culturals més important que s’han fet a Benicarló en els últims anys». Miralles ha recordat que la recuperació de tot el complex s’ha allargat durant més de 25 anys i ha destacat que «els tècnics de la Generalitat consideren la restauració de l’antic Convent com un exemple d’intervenció cultural i patrimonial».

Ximo Huguet ha subratllat que «amb el Pla 135 ajudem a millorar els entorns urbans dels pobles i ciutats, i aquesta actuació n’és un exemple perquè dona continuïtat al museu amb un espai de convivència per als veïns i un àgora per a programar activitats».

De moment, mentre els arbres acaben de créixer i consolidar-se, l’accés al Jardí es farà a través de l’interior del Mucbe, mentre que els accessos pel carrer de la Pau i del carrer de Madrid estaran tancats.

La rehabilitació del Jardí del Mucbe ha suposat una inversió de 197.704,2 euros, dels quals 150.000 euros han anat a càrrec de les inversions financerament sostenibles de la Diputació de Castelló dins del Pla Castelló 135. La part restant ha anat a càrrec de l’Ajuntament.

Notícies relacionades:

El Jardí del Mucbe floreix amb ‘Mulïer’