Inici PREMSA VALENCIANA 29 d’octubre: Dia Nacional sense Jocs d’Atzar, commemorat per la UPCCA Vinaròs

29 d’octubre: Dia Nacional sense Jocs d’Atzar, commemorat per la UPCCA Vinaròs

126

La UPCCA Vinaròs s’adhereix a la commemoració del Dia sense Jocs d’Atzar

Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana llancen la campanya “Tots els Jocs d’Atzar #TenenTruc”, amb motiu del Dia Nacional sense Jocs d’Atzar que es commemora el 29 d’octubre

L’addicció al joc provoca greus problemes a la societat, ja que, com qualsevol addicció, amb substància o sense ella, implica efectes importants en la salut de les persones, que acaben traduint-se en costos a la societat, des de l’assistencial, al farmacològic, i altres de tipus social que tenen el seu impacte en l’àmbit Social i de l’Economia. Una persona addicta sofreix problemes en el seu entorn familiar i laboral requerint ajuda especialitzada. En aquest sentit les UPCCAs, que treballen des de la prevenció de les conductes addictives, reivindiquen això mateix: que no aparega el problema.

La campanya “Tots els Jocs d’Atzar #TenenTruc” està dirigida a tota la població amb l’objectiu de visibilitzar els riscos de tots els jocs d’atzar i desmuntar els mites associats a ells. Amb aquesta Campanya les UPCCAs intenten donar a conèixer la dificultat de guanyar en aquests jocs i la facilitat per a perdre cada vegada més diners, ja que es basen en les lleis de probabilitat.

La Campanya Comunitària #TenenTruc consta de 5 cartells. Cadascun dels cartells té una temàtica diferent a treballar: els jocs de pòquer, les apostes esportives, els denominats “bons de benvinguda” i les clàssiques màquines “escurabutxaques”.

Avui dia 26 d’octubre, visibilitzem que les màquines escurabutxaques #TenenTruc ja que són el joc més addictiu i que implica una major pèrdua de control. Un dels mites que envolten a aquest joc d’atzar és que si continues jugant, al final recuperes les pèrdues MITE!! Quant més diners apostes, més probabilitats tindràs de perdre.