Inici BENICARLÓ 25.000 euros per a la promoció del valencià a Benicarló

25.000 euros per a la promoció del valencià a Benicarló

265

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, subvenciona a Benicarló amb 25.159,76 euros, una actuació emmarcada dins de les ajudes que concedeix la Conselleria als ajuntaments per al foment del valencià. Aquesta quantitat, duplica la de l’any anterior i es converteix en la més alta que ha rebut l’Ajuntament per aquest concepte. Suposa, per tant, un avanç en l’aposta pel valencià, donant suport a les administracions que tenen el contacte més directe amb els ciutadans, els ajuntaments. Així ho ha constatat la regidora de Normalització Lingüística, Filo Agut, que ha recordat que «els imports concedits han augmentat de manera més que significativa, la qual cosa ens encoratja per seguir treballant en l’ús i la promoció de la nostra llengua».

En concret, se subvencionen campanyes i accions d’acollida lingüística, com ara els cursos de valencià per a no valencianoparlants que organitza la Universitat Popular; activitats culturals, on s’inclouen les activitats de tots els departaments que tenen com a llengua vehicular el valencià i accions, activitats i campanyes de sensibilització i promoció de l’ús del valencià que porta a terme Aviva Benicarló.

A més, també se subvenciona l’oficina de promoció del valencià, concretament les despeses de funcionament d’Aviva Benicarló i l’ús del valencià en les xarxes socials de l’Ajuntament (Facebook, Twitter, Telegram, Instagram i YouTube), on s’utilitza preferentment el valencià, tal com indica la legislació lingüística.

Article anteriorEl 8 d’agost “la Festa del Llagostí” a Vinaròs
Article següentEl Piromusical de Peñíscola da inicio al XXIV Festival de Música Antigua y Barroca