Inici COMARQUES Xiulada massiva per reclamar un servei digne de trens

Xiulada massiva per reclamar un servei digne de trens

262

El dissabte 7 de març a l’Estació del Nord Xiulem pel Tren per un ferrocarril públic, digne i sostenible


La Plataforma Indignats Amb Renfe fa una crida a la participar en una xiulada massiva per reclamar un servei digne de trens, davant el greu deteriorament que pateix el ferrocarril.

Amb el lema Xiulem Pel Tren, per un ferrocarril, públic digne i sostenible la Plataforma Indignats Amb ha convocat per aquest dissabte a les dotze hores l’estació del nord una nova concentració. Després d’un any les xifres confirmen que la situació lluny de millorar cada volta és més preocupant. La plataforma assenyala que en els últims anys el 80% dels pressupostos ferroviaris es destina al AVE, que només beneficien un 3,8% dels usuaris, mentre que només un 20% s’ha invertit al tren convencional que utilitzen un 96,2% dels usuaris.

L’any 2019 ha sigut fatídic per al transport ferroviari, amb 7.543 cancel·lacions i milers de retards i incidències de tots els colors. Des d’Indignats Amb Renfe s’apunta a que les causes responen a la falta de personal i de material rodant en condicions. El nucli de rodalies valencià s’ha convertit en el pitjor de tot l’Estat i en els últims 10 anys el tren ha perdut 10 milions d’usuaris, xifres incompatibles en l’estat d’emergència climàtica. Darrere d’aquest descens s’amaguen obres interminables com el tercer fil del Corredor per fer passar un AVE que s’ha convertit en un autèntic devorador de recursos i deteriorant el tren convencional.

La Plataforma Indignats Amb Renfe demana entre altres coses una priorització en les inversions enfocada en solucionar la problemàtica existent, una reestructuració puntual del servei que assegure el compliment de l’oferta existent i planificar la futura electrificació de les línies que encara funcionen amb Gasoil.

També es reclama la rehabilitació i adequació de les estacions dotant-les de personal i màquines d’autovenda que funcionen, que siguen accessibles i que puguen oferir en temps real informació fiable i actualitzada de les incidències.

Pel últim també es vol recalcar que en aquests temps es fa necessària una aposta per una integració real de la xarxa de transport públic en tarifes i intermodalitat, o compatibilitzar l’ús de la bicicleta.

Article anteriorCampanya per al reservar cita a l’OIAC de Vinaròs
Article següentNova edició de Hit Artem aquest cap de setmana