Inici COMARQUES Vinaròs sol·licitarà declaració de zona catastròfica amb danys de més de 3...

Vinaròs sol·licitarà declaració de zona catastròfica amb danys de més de 3 milions d’euros

2306

Vinaròs sol·licitarà declaració de zona catastròfica front als desperfectes en la zona nord provocats per la DANA

S’estimen els danys amb un valor de més de 3 milions d’euros

Segons les primeres estimacions dels tècnics municipals, tal com va informar l’alcalde de Vinaròs Guillem Alsina, els danys patits en la costa nord pel temporal del dimecres s’eleven fins als 3 milions d’euros . El primer edil va acompanyar al matí al president de la Diputació, José Martí, i la delegada de presidència de la Generalitat a Castelló, Eva Redondo, en una visita a les conseqüències d’aquest nou episodi de pluja intensa que ha causat greus desperfectes en aquesta zona del terme municipal, especialment en la zona del barranc del Triador.

Els danys s’han centrat especialment en tots els camins rurals d’aquesta part del terme municipal, però els 3 milions de valoració no inclouen els desperfectes en propietats privades.

“Hi ha molts danys en aquesta part del terme municipal i cal tindre en compte que hi ha també propietaris afectats, i l’ajuntament no té la capacitat per a fer front només a aquesta quantitat econòmica”, va declarar Alsina. També va agrair la ràpida i eficaç ajuda del consorci de bombers, Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil, la prefectura de carreteres, la Diputació i la Generalitat, que “es van bolcar perquè el municipi patira les mínimes conseqüències possibles davant un capítol meteorològic tan important en aquesta part del terme municipal”.

José Martí president de la Diputació, va destacar que l’administració provincial “donarà tot el suport a Vinaròs per a aquestes tasques tan necessàries per a recuperar la normalitat”. També va agrair el treball realitzat pel consorci de bombers, que tant treball ha tingut aquest final de l’estiu en diferents poblacions com Peníscola i Benicàssim, a més de Vinaròs. La Diputació ha aportat a més maquinària de suport per a obrir i netejar els camins i vials afectats per aquestes pluges en la capital del Baix Maestrat.

Eva Redondo, delegada de presidència de la Generalitat, va agrair al celeritat de Vinaròs a realitzar una primera avaluació dels danys patits. Va assegurar que en els pròxims dies “la Generalitat convocarà la Comissió Postemergències per a tractar la declaració de zona catastròfica tant a Vinaròs com a Benicàssim”. Aquesta comissió serà l’encarregada de convocar les ajudes a la qual es podran presentar aquests ajuntaments “amb una valoració de danys ja molt més detallada”. Redó va mostrar el seu suport i ànim a l’ajuntament i tots els veïns afectats i va assegurar que “continuarem prestant tot el suport possible fins a recuperar la normalitat” i va concloure que “el més important és que no hi ha hagut que lamentar danys personals”.

El cotxe caigut a la mar
Respecte al vehicle –un Volkswagen Golf color gris plata- que va caure a la mar arrossegada pel barranc, Alsina va dir que encara es desconeix la identitat del propietari. “És una cosa que ens preocupa, perquè hui dia no tenim constància que ningú haja reclamat la titularitat d’aquest vehicle. Els bombers i la Policia han intentat localitzar el número de bastidor, perquè les matrícules han desaparegut, i fins que no puguem contactar amb el propietari no podrem descartar totalment res”, va explicar.

Tall de veu d’Eva Redondo, delegada de presidència de la Generalitat

Galeria d’imatges

Article anteriorVinaròs, carrer del Barranc: vesprada de llamps trons i pluja
Article següentVinaròs renova les plaques dels noms dels carrers