Inici VINARÒS Vinaròs s’implica contra la violència de gènere

Vinaròs s’implica contra la violència de gènere

400

Amb motiu del 25 de novembre Dia Mundial Contra la Violència de Gènere, l’Ajuntament de Vinaròs des de la Regidoria de Política Social i Igualtat s’ha presentat les accions que es realitzaran per a commemorar aquest dia tan significatiu, sota el lema #VinaroSimplica

L’acte va comptar amb la participació de Berta Domenech, Regidora de Politica Social i Sandra Vejarano, tècnica d’Igualtat de l’ajuntament de Vinaròs. En el que portem d’any han assassinat a 51 dones a mans del homes, el mateix nombre que en tot 2018, així de contundent va començar la presentació la Regidora de Polícia Social, Berta Domenech “Es una gran problemàtica social i cultural que hem d’erradicar per això continuem treballant denunciant la violència de gènere i la discriminació a les dones pel fet de ser-ho.”

Les activitats que s’han organitzat per al 25N són en pro de la sensibilització, la prevenció i la visibilització d’aquesta injustícia social i dirigides a un ampli ventall de públic, que es perllongaran durant tot el mes de novembre fins a desembre.

Per a acabar amb aquest xacra de la societat és fonamental l’educació, i més en una edat tan important com l’adolescència, per això es realitzen tallers preventius de violència de gènere dirigits a l’alumnat de secundaria de tots els centres educatius de Vinaròs, que es duran a terme durant els mesos de novembre i desembre.

Enguany l’ajuntament amb la col·laboració de la Fundació Caixa Vinaròs han apostat per l’audiovisual com a ferramenta per per combatre aquesta problemàtica, fer consciència sobre la discriminació amb un cicle de curtmetratges “Curts per la igualtat” que es durà a terme en dos sessions a la Casa Membrillera. El 14 de novembre es projectaran les obres “Asra”, “Agua y Jabón” y “Fin” i a més la jornada comptarà amb la participació del director d’aquest darrer curt, Álvaro Garcia Company. Posteriorment el 28 de novembre es finalitzarà el cicle amb “El último aliento”, “Había una vez” i “Una mujer feliz”. La tècnica d’igualtat remarcaba “Aquests cursts no sols tenen en compte la violència de gènere, sinó també qualsevol tipus de desigualtat, com la transexualitat i l’abús”

Per altra banda, el dilluns 18 de novembre es realitzaren les jornades professionals d’ATEMPRO, Organitzada per la Subdelegació del Govern de Castelló, la FVMP i Creu Roja Espanyola en col·laboració amb l’Ajuntament de Vinaròs, amb la fi de dotar dels coneixements necessaris a les professionals que atenen víctimes de violència de gènere per a la seua correcta gestió.

El dijous 21 i divendres 23, amb la colaboració del CEFIRE i dels centres educatius de l’Alt i Baix Maestrat iEls Ports, de 12 a 14h de la tarde. es decorarà el Mercat Municipal, gràcies a la iniciativa “Papallones, contra la violència de gènere”, d’Itziar Prats, ella teixeix papallones en memòria de les seues dues filles, assasinades pel seu pare el 25 de setembre de 2018,

Al remat, el propi dia 25 de novembre es realitzaran dues activiats, l’espectacle infantil “Jo no vull ser princessa” a carrec de Contaclown, organtizat amb col·laboració de la regidoria d’Infància i Juventut, formant part també de les activitats de Santa Caterina.

A la tarde, el grup Les Mil i Una de l’Aulta Municipal de Teatre de Vinaròs, dirigides per Toni Guillot, realitzaran una lectura de poemes de Maria Beneyto a la Porta de l’Ajuntament a les 19:30, seguidament hi haurà una performance a càrrec de Femme Força Vinaròs, i els actes conclauran amb la concentració en repulsa contra la violència masclista.