Inici VINARÒS Vinaròs se sumarà aquest estiu al repte per a aconseguir la Bandera...

Vinaròs se sumarà aquest estiu al repte per a aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio

54

Un total de 119 restaurants, bars i quiosquets de la localitat s’han sumat ja a aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Vinaròs i Ecovidrio

L’Ajuntament de Vinaròs i més de 119 establiments hostalers de la localitat competiran aquest estiu per fer-se amb la Bandera Verda de la sostenibilitat d’Ecovidrio. L’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya celebra la cinquena edició de #MovimientoBanderasVerdes, la seua reconeguda campanya estival que té com a objectiu posar en valor i reconèixer el compromís de l’hostaleria local i els ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre, la protecció del medi ambient i l’avanç cap a un desenvolupament sostenible.

Així doncs, Vinaròs rivalitzarà amb fins a 40 municipis valencians amb l’objectiu d’alçar-se o revalidar la “Bandera Verda de la Sostenibilitat” d’Ecovidrio que ja van aconseguir l’Alfàs del Pi i Finestrat durant la passada edició d’aquesta iniciativa.

El regidor de Medi Ambient, Agustín Molinero, ha indicat que “és important adherir-se a aquest tipus de campanyes per tal de promoure la gestió correcta dels residus, en especial el vidre”. En aquest sentit, aprofitava per demanar a la ciutadania que també se sume a la campanya per a reciclar des de casa i d’aquesta forma ajudar a reduir l’impacte sobre el medi ambient.

Enguany Ecovidrio també reconeixerà als dos establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana, avaluant les seues iniciatives per a millorar la gestió del reciclatge de residus, el consum d’energia i aigua o la seva aposta per una compra sostenible, entre altres variables. Així mateix i com a novetat enguany, a part d’aquest reconeixement, Ecovidrio convidarà a dues persones de cada establiment guanyador, a gaudir d’una Màster Class i una degustació de diversos plats oferts per un reconegut xef amb Estrella Verde Michelin.

El Moviment Banderes Verdes és una campanya amb la qual, tots els estius, Ecovidrio s’alia amb municipis i hostalers per a donar resposta als elevats índexs de consum d’envasos de vidre que es registren en les zones costaneres del nostre país durant l’època estival. Durant els mesos d’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler. Conscient de la necessitat de fer costat a l’hostaleria, Ecovidrio posarà en marxa a un equip d’educadors ambientals per a dotar de mitjans, informació i incentius al sector HORECA de la costa espanyola.