Inici VINARÒS Vinaròs rep el guardó Iglú Verd per superar el repte de la...

Vinaròs rep el guardó Iglú Verd per superar el repte de la recollida selectiva de vidre

83

Es tractava de la campanya Banderes Verdes d’Ecovidrio que s’ha fet durant els mesos de juliol i agost amb la participació de 142 establiments hostalers

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya,ha fet lliurament a l’Ajuntament de Vinaròs del guardó Iglú Verd per superar el repte de recollida selectiva d’envasos de vidre establert durant la campanya Banderes Verdes, que va tenir lloc durant els mesos de juliol i agost.

Un total de 142 restaurants, bars i xiringuitos van participar aquest estiu en la campanya en col·laboració amb l’Ajuntament, amb l’objectiu d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler.

Durant els dos mesos de durada de la campanya s’han aconseguit recuperar en la localitat 142.820 kg d’envasos de vidre, la qual cosa ha possibilitat que Vinaròs aconseguisca el Iglú Verd pel seu compromís amb el medi ambient i el reciclatge de vidre. L’acte de lliurament del guardó ha comptat amb l’assistència del tècnic de zona de Ecovidrio, Manuel Sala, i de la regidora d’Obres i Serveis de la localitat, Carmen Morellà.

Aquesta iniciativa, el propòsit de la qual és guardonar l’esforç de l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per la sostenibilitat durant l’estiu, ha comptat amb la participació de 127 consistoris i més de 13.000 establiments hostalers de fins a cinc comunitats autònomes, Balears, Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia. En la Comunitat Valenciana, han estat 39 els municipis participants.

La campanya Banderes Verdes en la Comunitat Valenciana ha aconseguit incrementar la recollida un 11%, de mitjana en les localitats participants fins a aconseguir un total de 9.686 tones d’envasos de residus d’envasos de vidre. El reciclatge d’aquest material i el seu ús com a matèria primera per a fabricar nous envasos ha evitat l’emissió de 5.792 tones de CO2, equivalents a retirar de la circulació més de 2.700 cotxes durant un any. Així mateix, s’ha aconseguit un estalvi energètic de 7.132 MWh i s’han evitat l’extracció de 11.983 tones de matèries primeres.

 

El reciclatge d’envasos de vidre a Vinaròs

Al 2020, els ciutadans de Vinaròs van reciclar fins a 603.519 kg de residus d’envasos de vidre, la qual cosa suposa 20,9kg/habitant. Amb més de 163 contenidors en la localitat, un iglú per cada 177 habitants