Inici PREMSA VALENCIANA Vinaròs reconeix al Club de Caça San Sebastián i la caça com...

Vinaròs reconeix al Club de Caça San Sebastián i la caça com activitat amb arrelament al municipi

722

L’Ajuntament de Vinaròs ha aprovat en ple ordinari amb els vots a favor de PP, PSPV i PVI, l’abstenció de Totes i Tots som Vinaròs i Compromís i el vot en contra de Acord Ciutadà una moció presentada pel Grup Municipal Popular per a reconèixer el Club de Caça Sant Sebastià i la caça en general com a activitat i pràctica esportiva amb arrelament social en la localitat.

El portaveu del PP, Juan Amat, va defensar que la caça “és una activitat que mereix el reconeixement del consistori, i també el Club de Caça San Sebastián de Vinaròs com a entitat amb arrelament i antiguitat en el municipi, amb més de 300 socis, i que contribueix a formar esportistes que són fins i tot campions d’Espanya. Creiem que és doncs una activitat susceptible de donar-li suport en ser practicada per centenars de persones i que és important també a l’hora de contribuir a la biodiversitat, la conservació i la generació de riquesa”.
Per part de Compromís, Jordi Moliner va assenyalar que hi ha divisió en el seu partit respecte a la caça i que la moció era massa genèrica. “Podem estar d’acord en coses com que és important el control cinegètic i que ha d’estar regulada per a evitar pràctiques inapropiades, però cal recordar que també hi ha queixes per abandó de gossos utilitzats per caçadors i d’amos de finques. Però reconeixem els esforços de la societat de caça i les seves iniciatives. Han fet moltes accions en el nostre terme municipal i mantenim una bona relació des de la regidoria”.
El PSPV, a través de Guillem Alsina va dir que el seu grup municipal estava a favor d’aquesta moció perquè “busca mecanismes per a minimitzar els aspectes negatius de la caça i la implicació de les diferents administracions perquè  sigui una eina per a la conservació d’hàbitats i espècies i preservar una activitat econòmica imprescindible per al món rural”.
L’alcalde Enric Pla, va assenyalar que “cal buscar la convivència en un espai cada vegada més utilitzat com és la naturalesa, i regular-lo de la manera més segura possible”.  I Acord Ciutadà, únic grup que va votar en contra, va argumentar a través del seu portaveu, Lluis Batalla, que hi havia aspectes de la moció que no compartia, com que fos “més que un esport o un generador de riquesa” i va considerar que la moció era electoralista.

foto: wikipedia

Article anteriorL’Ajuntament aprova el reglament d’ús del DRON
Article següentBenicarló fomentarà l’emprenedoria entre la joventut