Inici VINARÒS Vinaròs recicla més i millor al mes de Juliol

Vinaròs recicla més i millor al mes de Juliol

1394

La gestió correcta dels envasos lleugers ha augmentat un 15%, mentre que la fracció de cartró ho ha fet un 10%, en canvi el reciclatge de les restes orgàniques a disminuït un 0,75%.

Vinaròs ha incrementat de forma significativa els quilos de reciclatge dels residus sòlids urbans durant el mes de juliol, en relació a l’any passat. Un dels principals motius és l’arribada del turisme, fet que suposa un augment de la població i per tant de les deixalles reciclades de forma correcta. Mentre que el segon motiu és una major conscienciació de la gestió correcta de les deixalles, tant per part dels veïns com dels visitants.

Pel que fa a les dades més concretes, al juliol del 2018, el volum total de la fracció resta (contenidor gris) va assolir 1.227.280 kg, la fracció envasos lleugers 38.080 kg i la fracció cartó 58.820 kg. Al juliol d’aquest any les dades han sigut la fracció resta 1.218.000 kg, fracció envasos lleugers 46.720 kg i fracció cartó 63.360 kg.

Si analitzem aquesta dades en comparatives, cal indicar que encara que s’ha generat un 0,9075% més de brossa, les ràtios de reciclatge han millorat respecte al juliol del 2018. Així, els quilograms recollits d’envasos lleugers ha augmentat un 15 % i els de fracció cartó un 10% més. En canvi, els quilos de la fracció resta, ha disminuït un 0,75 %.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha fet un balanç positiu i sobretot s’ha mostrat satisfeta per l’augment dels quilos de reciclatge a la localitat. Segons afegia “és una bona mostra de la conscienciació dels veïns i visitants per separar de forma correcta les deixalles, amb l’objectiu d’ajudar a preservar la natura”.

En aquest sentit, insistia que des del Govern Municipal continuaran treballant per tal de fomentar el reciclatge dels residus per fer de Vinaròs un municipi amb excel·lència en matèria de la recollida selectiva de les deixalles.

Article anteriorEl laboratori social Vinaròs-Benicarló planifica les primeres accions
Article següentBenicarló treu a licitació la primera part de la futura biblioteca Manel Garcia Grau