Inici VINARÒS Vinaròs presenta les XVI Jornades de la Cuina de la Galera

Vinaròs presenta les XVI Jornades de la Cuina de la Galera

142

La ciutat encetarà el nou calendari gastronòmic amb el millor producte marítim de la llotja com a principal protagonista

Aquest matí la regidora de Turisme, Mercedes García, acompanyada per la presidenta de Vinaròs Gastronòmic, Dolors Castell, ha presentat les XVI Jornades de la Cuina de la Galera, que se celebraran del 19 al febrer al 10 de març. En aquesta edició participen vuit restaurants, on cada xef ha dissenyat menús especials per gaudir de la galera i del millor producte de proximitat.

Els establiments participants en aquesta ocasió són La Puerta Azul, Nou Parada, Rafael Lo Cristalero, Bergantín, La Isla, Nou Gastrobar, Rubén Miralles i Calafat. Cadascun dels restaurants ha preparat menús que consten de diferents entrants, un plat principal i postres, celler no inclòs, amb uns preus que oscil·len entre els 32 i 58€. Cal destacar que els clients que gaudisquen de les jornades podran participar en el sorteig de dos dinars o sopars per a dues persones, que se celebraran entre tots els assistents que emplenen el qüestionari de satisfacció mitjançant un codi QR que proporcionaran els mateixos restaurants.

La regidora García agraïa la implicació dels restaurants per fer possible les XVI Jornades de la Cuina de la Galera i afegia que es tracta duna bona oportunitat per degustar la cuina vinarossenca tradicional combinada amb propostes avantguardistes, que de ben segur sorprendran als comensals més exigents”. Daltra banda, afegia que una vegada més alguns restaurants oferiran lopció del menú executiu” els dies feiners, una proposta més senzilla, amb preu reduït, per gaudir amb un únic entrant, plat principal i postres.

Per la seua banda, Castell convidava tots els veïns i visitants de la comarca a gaudir dels menús elaborats pels xefs. Segons afegia la galera és un producte d’excel·lent qualitat i molt versàtil dintre de la cuina, fet que permet utilitzar-lo en moltes receptes diferents.

Tota la informació de les XVI Jornades de la Cuina de la Galera es pot consultar a les xarxes socials i a la pàgina www.turisme.vinaros.es. Igualment, també poden trobar més informació a la Tourist Info i als diferents tòtems turístics que hi ha distribuïts per la ciutat a través dels codis QR que s’han generat.

Experiència turística “el port pesquer”

García destacava que per als dies 2 i 10 de març s’han preparat dues visites guiades experiencials i immversives per viure de primera mà la pesca de la galera, que a més inclourà una degustació de “ranxet mariner” a sobre de la mateixa embarcació. Les inscripcions per a participar es poden realitzar al web de Turisme Vinaròs, www.turisme.vinaros.es, per més informació es poden adreçar a la Tourist Info.