Inici VINARÒS Vinaròs presenta “El Festival Gastronòmic del Llagostí”

Vinaròs presenta “El Festival Gastronòmic del Llagostí”

213

Nou model de la Festa del Llagostí, amb la finalitat de potenciar el producte gastronòmic per excel·lència a la ciutat de Vinaròs per tot el mapa culinari de l’Estat espanyol.

Desde l’any 1964 se ve celebrant a Vinaròs durant el mes d’agost la Festa del Llagosti. Des d’anys en arrere aquesta festa de promoció gastronòmica segueix el mateix model; entre els mesos de maig i juny se celebren les Jornades de la Cuina, en juliol el Tapatur del Llagostí,a l’agost té lloc la Festa de Llagostí i al mes de setembre el concurs de cuina.

Desde l’ajuntament de Vinaròs es proposa fer un canvi de model que implica una reagrupació de totes les activitats que de forma disgregada s’anaven celebrant a llarg de tot l’any, així com un canvi de nom de la festa, de data I d’emplaçament.

La primera decisió presa per l’Ajuntament és el canvi de nom de l’esdeveniment, que passa d’anomenar-se Festa del Llagostí a Festival Gastronòmic del Llagostí. Una altra novetat és el canvi de localització, ja que la festa es desplaça de la Plaça d’Espanya o la Plaça de Llagostí i torna al Passeig de Colom.

A més a més la festa es trasllada del mes d’agost a finals de maig principis de juny. Actualment al febrer se celebren les Jornades de la Cuina de la Galera en setembre/octubre la jornada de les Tapes i el Ranxo Mariner i la festa de l’Arròs al novembre i desembre. Amb aquest nou model es proposa celebrar el Tapatur aproximadament durant 2 o 3 setmanes del mes de maig. Durant el dies 29, 30 I 31 de maig I l’1 de Juny es proposa celebrar el gran festival gastronòmic del Llagostí al passeig de Colom i a partir del mes de Juny durant dos o tres setmanes celebrar les jornades de la Cuina de Llagostí.

El principal objectiu que es pretén aconseguir amb aquest canvi és traslladar la festa a una data on no hi ha ningún tipus d’activitat gastronòmica i que se celebra abans de les festes de San Joan i Sant Pere. A més a més es tracta d’una època interessant per a la captura del llagostí, ja que hi ha dues èpoques a l’any on la captura del llagostí es favorable, maig/juny i octubre/novembre. I per últim amb aquest canvi de model s’aconsegueixen centralitzar totes les activitats que tenen a veure amb la festa del llagosti en dos mesos i mig.

El Festival Gastronòmic del Llagostí tindrà dos escenaris diferents, la pèrgola del Passeig de Colom i el mercat municipal, on se celebrarà el Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí.

A la pèrgola del Passeig de Colom es pretén trencar amb el model anterior I es proposa oferir foodtrucks o espais de venda per als restauradors que hi vulguen participar. Paral·lelament es vol completar aquest model d’oferta gastronòmica amb activitats infantils, showcookings o demostracions gastronòmiques en directe i alguna petita actuació musical.

En este nou model també s’inclouen dos conceptes com són Castelló Ruta del Sabor, de la Diputació de Castelló, amb qui s’han mantes converses prèvies per a fomentar la seua participació a aquest esdeveniment, i Club Saborea Espanya, amb l’idea de poder convidar a algú de les destinacions que formen part d’aquest exclusiu club gastronòmic i puguen oferir una demostració gastronòmica en l’espai de la pèrgola del Passeig de Colom.

Pel que fa al concurs de cuina, es manté el mateix espai, el Mercat Municipal encara que es pretenen incloure variacions que milloren l’esdeveniment.

Encara que aquesta festa es deixa de celebrar el mes d’agost, des de l’Ajuntament de Vinaròs pretenem que es continúe fent a l’agost un sopar a la fresca amb una orquestra, on es farà una revetlla en homenatge a les dames i cavallers., perquè tota la gent puga gaudir d’una bona programació estiuenca.

Article anteriorAssut de Xerta i riu Ebre – 1ª part
Article següentEs presenten els 25 xiquets i xiquetes que integraran el Consell d’Infància i Adolescència