Inici VINARÒS Vinaròs presenta el cartell de Sant Canut i les activitats de Sant...

Vinaròs presenta el cartell de Sant Canut i les activitats de Sant Sebastià

677

Aquest matí el Govern Municipal ha presentat la programació prevista per, Sant Canut i Sant Sebastià, unes festes molt arrelades a la ciutat i que cada any compten amb la participació de centenars de veïns. Els actes començaran la nit del dissabte 19 de gener amb la revetlla de Sant Canut a l’ermita.

El regidor de Festes i Tradició, Marc Albella, ha detallat tota la programació amb les actuacions musicals dels grups Gran Reserva, Grupo Jarana i Calavera Jones, a més els discjòqueis Sonkil i Carlos Martorell, que seran els encarregats de tancar la nit. Cal destacar que s’habilitaran diversos torradors per cuinar carn, així també com el servei de bar de l’ermita.

Per al dia de Sant Sebastià els actes començaran amb la pujada de la relíquia a les 07:30h des de la plaça Parroquial, amb el tradicional repartiment de pastissets, per part de l’Ajuntament, i moscatell a càrrec de la Caixa Rural durant la parada del trajecte. Ja a l’ermita es farà la missa dels peregrins i el Ball de Dimonis oferirà actuacions de danses a l’era, mentre que a les 12:00h s’oficiarà la missa major en honor a Sant Sebastià i en acabar es farà el repartiment de les paelles. En aquest sentit, Albella ha recordat que “ja es poden comprar els tiquets de l’arròs a la planta baixa de l’Ajuntament al preu d’1€ dues racions amb carmanyola inclosa”.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, ha destacat que els operaris han fet les habituals feines d’adequació i manteniment, tant de l’ermita com de l’entorn natural, perquè tot estiga en òptimes condicions. En aquest sentit, ha demanat a la ciutadania que “respecte tot el paratge i patrimoni natural del Puig de la Misericòrdia perquè està protegit i a més forma part del nostre llegat”. Per a les persones que vulguen accedir en cotxe s’habilitarà un pàrquing a la gravera i també al mateix Tentadero. En cas de veïns amb discapacitat o mobilitat reduïda es permetrà pujar fins a l’ermita.

El regidor d’Obres i Serveis, Guillem Alsina, ha explicat que la Brigada també ha realitzat feines de manteniment, a més de desbrossar els accessos a l’ermita, així mateix, afegia que també es comptarà amb dos camions cisterna per reforçar el servei de bombers en cas d’incident.

L’alcalde, Enric Pla, tancava la roda de premsa indicant que s’han previst dispositius especials durant l’encesa de les fogueres de Sant Antoni, per part de la Caixa Rural i del Ball de Dimonis. Pel que fa a Sant Canut i Sant Sebastià també hi haurà un desplegament a l’ermita d’agents de la Policia Local per garantir la seguretat. Per últim animava a tota la ciutadania gaudir de la festa, sobretot des de la bona convivència i el respecte cap a l’entorn natural.

Servei de bus

Per Sant Antoni els busos d’anada sortiran des de les 9:30h fins a les 14:00h des del Palau de Justícia i el preu del bitllet serà 1,5€, mentre que per als veïns amb la targeta daurada serà gratuït. El regidor de Festes i Tradició, Marc Albella, ha indicat que “enguany com novetat els busos sortiran cada 15 minuts per facilitar l’arribada fins a l’ermita”. Pel que fa a la baixada l’últim en direcció al poble sortirà a les 14:30h.

Per al dia de Sant Canut els autobusos de pujada sortiran cada mitja hora a partir de les 17:30h fins a la 01:00h, mentre que de baixada ho faran des de les 02:00h fins a les 04:00h. En aquest cas, el viatge serà gratuït i l’últim bus en tornar al poble serà a les 04:15h.

Per Sant Sebastià el servei de pujada començarà a partir de les 09:00h fins a les 16:00h amb un bus cada 15 minuts. El preu del viatge serà d’1,5€ i gratuït per als usuaris de la targeta daurada. L’últim de baixada sortirà a les 17:30h.

Article anteriorL’enderrocament del pont del Pont Roig quasi acabat
Article següentBenicarló organitza visites culturals amb motiu de la Festa de la Carxofa