Inici VINARÒS Vinaròs obri la temporada de bany

Vinaròs obri la temporada de bany

411

Amb la campanya Platges i Cales de Vinaròs segures

Davant de la situació ocasionada per la Covid-19 la Regidoria d’Interés Turístic i Promoció de la ciutat amb la resta de departaments implicats en la gestió de les platges, ha treballat de manera àrdua i conjunta per tal de preparar les platges i cales de Vinaròs per a la temporada turística

La temporada de bany a les platges i cales de Vinaròs tornarà a començar l’1 de juny i finalitzarà el 30 de setembre com tots els anys. Malgrat tot, a conseqüència de la pandèmia ocasionada per la Covid-19 l’ús d’aquests espais naturals no podrà ser igual. L’Ajuntament de Vinaròs ha dissenyat la temporada de bany en funció de la normativa promulgada pel Ministeri de Sanitat i en funció de les recomanacions de la Guia de Platges Segures de la Comunitat Valenciana, presentada el passat 26 de maig.

L’Ajuntament de Vinaròs ha publicat avui al seu web municipal un document amb normes i recomanacions que els usuaris de les platges hauran de seguir per tal de gaudir d’aquests espais amb seguretat. Entre les novetats més destacades trobem la necessitat de mantindre el distanciament social. Així, al llarg de la temporada turística s’aniran implementant diverses iniciatives per tal de garantir-lo i fer les platges de Vinaròs un espai segur per a tots i totes. En aquest sentit el personal de Salvament i Socorrisme que començarà a treballar l’1 de juny, jugarà un paper fonamental perquè ajudarà a conscienciar als usuaris d’aquesta necessitat.

L’Ajuntament de Vinaròs col·locarà cartells informatius en els accessos a les platges i cales informant de la normativa d’ús. Com aquesta pot anar variant al llarg de la temporada turística en funció de la desescalada, s’utilitzaran codis QR que dirigiran al web municipal amb la informació actualitzada en tot moment. Al llarg de la temporada s’espera que puguen posar-se en funcionament eines que faciliten l’accés en temps real a informació sobre les platges en base a l’estratègia de Platges Intel·ligents de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, de la que Vinaròs forma part com una destinació capdavantera.

En un primer moment, els rentapeus no funcionaran. A hores d’ara s’està estudiant la millor forma de posar-los en funcionament i el moment més adient per tal de garantir la salut, seguretat i higiene dels usuaris. Les dutxes de les cales restaran tancades durant tota la temporada estival per motius de seguretat. Una altra de les novetats de la temporada és el nou punt de bany per a persones amb mobilitat reduïda a la Platja del Clot. Aquesta temporada, els punts de bany per a persones amb mobilitat reduïda, sempre i quan es necessite assistència per part del servei de salvament i socorrisme, caldrà fer-ho amb cita prèvia i es posaran en marxa a partir del 15 de juny. Per tal de començar aquest inici de temporada turística, des del 8 de juny la Tourist Info Vinaròs tornarà a obrir les seues portes de manera progressiva per tal d’atendre en un primer moment, a residents i visitants de les nostres comarques, per a després, a mesura que continue la desescalada, començar a rebre visitants de la resta d’Espanya i d’Europa, a mesura que les fronteres es vagen obrint.

Per tal de fer arribar a la ciutadania les normes i recomanacions per a l’ús segur de les platges i cales de Vinaròs, durant tots els caps de setmana de l’estiu començant el dissabte 30 de maig, l’Ajuntament de Vinaròs distribuirà fullets informatius amb la col·laboració de Creu Roja en dos punts del passeig marítim. El regidor d’Interés Turístic i Promoció de la ciutat, Marc Albella ha mostrat la seua satisfacció pel treball que s’està fent per tal de fer segures les nostres platges i cales per als nostres ciutadans i els visitants.

En aquest sentit ha volgut apel·lar a la responsabilitat social de tots i totes perquè la temporada turística siga segura i exitosa. Igualment ha volgut traslladar als empresaris un missatge d’ànim perquè sumem esforços pel bé de la destinació turística de Vinaròs. Per a finalitzar, ha afegit que les normes en les platges no s’han de veure com restriccions negatives i en aquest sentit ha remarcat un altra de les novetats d’aquest document de normes i recomanacions, en les que s’ha inclòs una iniciativa molt positiva per a la salut de tots els ciutadans, convertir totes les platges i cales de Vinaròs en espais lliures de fum.

Article anteriorEl cementeri municipal de Vinaròs recuperarà dilluns el seu horari habitual
Article següentDescendeix un 27% el número d’hospitalitzats per coronavirus en l’última setmana i un 25% els pacients en UCI a la CV