Inici VINARÒS Vinaròs ha rebut durant aquesta legislatura més de 12 milions d’euros en...

Vinaròs ha rebut durant aquesta legislatura més de 12 milions d’euros en subvencions

194

Les ajudes han permés adequar les infraestructures municipals, millorar les prestacions dels serveis i contractar més de 100 persones aturades

Aquest matí la regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, amb la regidora d’Hisenda, Maria Cano, ha fet un repàs de les subvencions que ha obtingut l’Ajuntament al llarg de la legislatura. En total ha suposat rebre 12 milions d’euros a través dels diferents programes impulsats per la Diputació de Castelló, Generalitat Valenciana i Govern Central.

La regidora Morellà ha detallat les subvencions aconseguides per a la millora i reparació de les infraestructures municipals, que han ascendit fins als 2,1 milions d’euros. Sobretot destacava els 415.000€ per a reparar els desperfectes ocasionats per les intenses precipitacions del setembre de l’any passat. Segons ha indicat Morellà es tracta d’una ajuda del Govern Central al 50% per a reparar els camins de Xivert, Melilles, Racons i Cometes, a més d’adequar l’escullera del barranc del Triador i passera del riu Sénia, un treballs ja executats.

D’altra banda, la regidora detallava que “fa pocs dies hem rebut la confirmació d’una subvenció de 110.000€ de la Generalitat Valenciana per crear un parc verd de més de 12.000 metres quadrats al carrer del Papa Joan XXIII”. En aquest sentit, comentava que ja es treballa en la redacció del projecte per a poder licitar les obres, amb la finalitat que puguen començar el primer trimestre del 2023.

A nivell més global, Morellà assenyalava que al llarg de la legislatura s’ha aconseguit 1,6 milions d’euros que han permés renovar les dotacions urbanístiques del carrer de José María Salaverría, adequar els pluvials de les avingudes de Maria Auxiliadora i Barcelona, així com millorar les prestacions als polígons industrials de Plantes Altes i de la Carretera d’Ulldecona. També s’ha fet l’ampliació del cementeri municipal i properament es farà la renovació dels parcs infantils de la plaça d’Espanya i de la plaça de Sant Andreu.

Morellà insistia que “en total hem rebut 2,1 milions d’euros per part de les administracions superiors que hem destinant a l’adequació i renovació de les infraestructures municipals, per tal d’oferir uns millors serveis als veïns”.

12,4 milions d’euros en serveis i prestacions

Per la seua banda, la regidora Cano assenyalava que durant aquesta legislatura han arribat 12,4 milions d’euros a través de les diferents subvencions que han engegat les administracions superiors. Entre elles destacava 1,3 milions atorgats per la Generalitat Valenciana per als equips base dels Serveis Socials, així com una partida de 800.000€ per a la Residència de la Tercera Edat o 230.000€ del Fons de Cooperació Municipal. En matèria d’Ocupació s’ha rebut 2,5 milions d’euros que ha permés la contractació de més de 100 persones, a través dels diversos programes d’ocupació que s’han engegat durant la legislatura.

La regidora assenyalava que “si sumen totes les subvencions d’ocupació i obres i serveis ascendeixen fins als 5 milions d’euros, en aquest cas, si la comparem amb la legislatura 2011-2015, amb poc més d’un milió, suposa un increment de més de 4 milions durant aquest mandat”.

D’altra banda, també destacava les subvencions rebudes per ajudar al comerç local a fer front a la crisi econòmica generada per la Covid-19, en aquest cas Cano assenyalava “que han ascendit a prop d’1 milió d’euros, a través de programes com el Pla Resistir, que s’han traduït en ajudes directes als comerços i empreses més afectades per la crisi”.

Per acabar, Maria insistia que des de l’Ajuntament, amb els tècnics municipals, s’ha realitzat un gran esforç al llarg de la legislatura amb la redacció de projectes i tramitació de tota la documentació sol·licitada per les administracions, una tasca que segons assenyalava s’ha vist reflectida amb els més de 12 milions d’euros que s’han aconseguit.