Inici VINARÒS Vinaròs fa un balanç positiu de les festes de Sant Joan i...

Vinaròs fa un balanç positiu de les festes de Sant Joan i Sant Pere

325

Més participació, menys incidències, es el factor més destacat

Milers de persones han donat la benvinguda a l’estiu amb una variada programació que ha inclòs més d’un centenar d’activitats per a tots els públics

Aquest matí els regidors d’Interés Turístic, Marc Albella i de Governació, Fernando Juan, han fet un balanç de les Festes de Sant Joan i Sant Pere, destacant que s’ha registrat una elevada participació, a més d’un descens de les incidències.

Albella ha detallat que enguany s’ha fet un registre de la participació durant les quatre revetlles més importants que s’ha fet a l’envelat del port, assistint més de 15.300 persones, sent la nit de Sant Pere la més elevada amb més de 4.000 veïns. Una dada a la que també s’ha d’afegir altres activitats de la programació com el Sopar de Gala que va comptar amb més de 600 comensals o el Concurs de Paelles d’Entitats amb més d’un miler de persones.

D’altra banda, destacava que les dues Holy Beach que es van fet al Platjafest també van comptar molta participació, amb més de 3.000 persones, només a sobre de la tarima de fusta, mentre que a la resta dels concerts també es va registrar una elevada assistència.

Pel que fa a l’ocupació turística, el regidor Albella, ha destacat que segons les dades facilitades pels principals hotels de la ciutat s’ha situat per sobre del 85% amb més de 2.000 pernoctacions. En aquest sentit, assenyalava que catalans, valencians, madrilenys i aragonesos són els visitants estatals que més han viatjat fins a Vinaròs durant les festes, mentre que els francesos, alemanys i austríacs han sigut els turistes estrangers més nombrosos.

En referència a les dades de seguretat el regidor Juan ha comentat que “han sigut unes festes sense incidències destacables, on fins i tot s’ha registrat un descens del 25% de les actuacions sanitàries en relació a l’any passat.” Segons detallava en total s’han fet 61 intervencions, la majoria d’elles lleus relacionades amb intoxicacions etíliques, molèsties als ulls per la Holy Beach o talls produïts per vidres al terra.

En relació a les intervencions de la Policia Local, els agents han realitzat 53 serveis de talls de via pública i control de trànsit, sense cap incidència rellevant. D’altra banda, s’ha registrat un descens de les actuacions per alteració de l’ordre públic, passant de les 19 de l’any passat a les 12. El regidor Juan finalitzava remarcant que ha sigut unes festes sense fets destacables dintre de l’apartat de seguretat.

Article anteriorBases de la IV Edició dels Premis Literaris “Ciutat de Benicarló”
Article següentCN Vinaròs subcampió del Campionat Autonòmic