Inici PREMSA VALENCIANA Vinaròs estableix un protocol d’actuació davant de l’albirament de meduses i caravel·les...

Vinaròs estableix un protocol d’actuació davant de l’albirament de meduses i caravel·les portugueses

509

L’Òrgan Gestor de Platges, format per membres de les àrees de Medi Ambient, Turisme i Policia Local de l’Ajuntament de Vinaròs, i així com de les empreses que presten serveis a les platges, ha acordat l’aprovació d’un protocol d’actuació davant de la detecció de meduses i caravel·les portugueses a la costa vinarossenca. Es tracta d’un pla, pioner a la província de Castelló, amb recomanacions i accions a seguir davant de la presència de meduses i altres organismes urticants.

Segons s’ha establert en els cas d’albirament d’aquestes espècies animals cal avisar al 112 o bé a la Policia Local (964407704), que serà l’encarregada d’alertar a l’empresa concessionària del Servei de Salvament i Socorrisme, perquè al mateix temps informe als banyistes de la presència de meduses a la platja.

En el cas de detectar més de dos caravel·les portugueses, llavors es farà la hissada de la bandera roja i es tancarà la platja durant un dia. Cal destacar que no es tracta d’una medusa, sinó que és un conglomerat d’organismes que s’associen en una colònia per a poder sobreviure. Aquest hidrozoo habita l’oceà Atlàntic i en rares ocasions pot arribar fins al mar Mediterrani.

Per la seva banda, l’empresa concessionària del Servei de Salvament i Socorrisme serà l’encarregada de retirar les caravel·les portugueses, el mateix dia del seu albirament o bé el següent. Per fer-ho haurà de seguir el protocol s’ha establert per garantir una extracció segura, confirmant que no quede cap residu que pugue ocasionar d’anys als banyistes.

Si es detecten meduses de les espècies Pelagia noctiluca, Rhizostoma pulmo o Chrysaora hysoscella prop de la costa, llavors es prohibirà el bany fins que disminueixi número d’individus. Pel que fa a la resta de les espècies no es consideren perilloses i en cas d’albirar-ne, aleshores s’informarà als banyistes de la seua presència, però no es tancarà la platja.

Article anterior(Avanç) ‘XXVI Travesía a nado Peñíscola-Benicarló’
Article següentEls guanyadors del Concurs de Cantautors amb la Veu Petita es donen cita a Benicarló