Inici VINARÒS Vinaròs comptarà amb el primer centre d’atenció primerenca públic de la Comunitat...

Vinaròs comptarà amb el primer centre d’atenció primerenca públic de la Comunitat Valenciana

297

La Generalitat Valenciana assumirà la gestió del centre Creixem per donar servei a prop de 100 famílies del Baix Maestrat i Els Ports amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels xiquets i xiquetes

La Generalitat Valenciana ha anunciat la posada en marxa a Vinaròs del primer centre d’atenció precoç de la Comunitat. En concret, assumirà la prestació que fins ara oferia l’entitat Creixem en l’atenció de xiquets i xiquetes amb discapacitat, amb tallers terapèutics i d’estimulació per a millorar la seua autonomia personal i sobretot la qualitat de vida.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat que Creixem va anunciar el tancament de les instal·lacions i el cessament de les activitats, fet que suposaria la pèrdua d’un servei molt important per al Baix Maestrat i Els Ports. En aquest sentit, comentava que “des de la Generalitat es farà una inversió de 581.000€ per garantir la continuïtat de la prestació, a més de subrogació dels 11 treballadors”.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha agraït la gran tasca realitzada per Creixem, una entitat sense ànim de lucre, que va néixer amb la voluntat d’atendre els xiquets i xiquetes amb discapacitat per oferir-los una millor qualitat de vida, però que malauradament va anunciar el seu tancament per falta de recursos. Segons indicava “gràcies a la implicació de la Generalitat es podrà donar continuïtat al servei per a les prop de 100 famílies del Baix Maestrat i Els Ports que utilitzaven aquesta prestació, a més de seguir amb la contractació dels 11 treballadors”.

Pel que fa al servei, es tracta d’una nau de 400m2 adaptada i reformada per ser accessible, amb instal·lacions modernes i sales de tallers d’estimulació avançada, a més de disposar d’una piscina terapèutica interior, que ofereix servei a gairebé un centenar de xiquets i xiquetes.