Inici VINARÒS Vinaròs celebrarà la II Campanya de Promoció de la Salut Mental i...

Vinaròs celebrarà la II Campanya de Promoció de la Salut Mental i Erradicació de l’Estigma

803

Durant les properes setmanes es faran activitats als centres educatius i finalitzarà el 31 de març amb una taula rodona oberta a la participació de tota la ciutadania

Aquesta setmana han començat als centres educatius de Vinaròs les activitats relacionades amb la II Campanya de Promoció de la Salut Mental, que promou la Regidoria de Política Social i Joventut. L’objectiu és prevenir, conscienciar i sensibilitzar sobre la malaltia mental, especialment entre els joves.

L’activitat “Taller d’expressió” està adreçada a l’alumnat de 5é i 6é de Primària amb la intenció que els xiquets i xiquetes visquen l’experiència a través d’un personatge amb situació de risc o conflicte que puga portar a l’alienació mental. La finalitat és treballar la capacitat d’escolta a l’altre, acollir i donar suport a la persona que viu una situació difícil, a més de ressaltar la importància de l’autoestima i augmentar les ferramentes de gestió dels conflictes.

D’altra banda, l’activitat “Narració Oral” està dirigida a l’alumnat de 1er i 2n d’ESO perquè els xiquets i xiquetes puguen sentir, mitjançant les històries orals, com la frontera entre la raó i la bogeria ho marca la seua conducta. Després es farà una reflexió on l’alumnat podrà expressar la seua opinió sobre com es sent quan perd el control de la seua pròpia ment i que fer perquè no vaja més enllà.

Una altra de les propostes és l’activitat “Laberint Sensorial”, en aquest cas, per l’alumnat de 3er i 4t d’ESO. A través d’un laberint els personatges els indiquen  camins per sortir de l’estigma que té la malaltia mental.

Per finalitzar, la campanya inclourà una taula rodona el dia 31 de març a les 10:00h on podrà assistir el públic en general. Es comptarà amb la participació de col·lectius i professionals relacionats amb la malaltia mental on es debatrà sobre l’estigma i com lluitar contra ell.