Inici VINARÒS Vinaròs: bonificació del 50% de la taxa d’escombraries i rebaixa de l’IBI...

Vinaròs: bonificació del 50% de la taxa d’escombraries i rebaixa de l’IBI per plaques solars per al gener

319

A partir de gener entrarà en vigor la bonificació del 50% de la taxa de recollida de les escombraries i la rebaixa de l’IBI als edificis amb plaques fotovoltaiques

Aquestes dues mesures s’afegiran a les ja aprovades a través del Pla €CO amb l’objectiu d’ajudar als veïns a fer front a la crisi econòmica de la Covid-19

A partir de la propera setmana s’aplicarà la bonificació del 50% de la taxa de recollida de les escombraries prevista en l’article 4.1 de l’Ordenança. La modificació va ser aprovada per l’Ajuntament i publicada el passat 2 de desembre al Butlletí Oficial de la Província, BOP, per a la seua ratificació definitiva i entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de 2022.

L’alcalde Guillem Alsina ha recordat que “aquesta rebaixa s’afegirà a les ja aprovades, la reducció del 50% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), l’eliminació de la taxa per a l’expedició de llicència i la bonificació de la taxa de llicència d’activitat econòmica”. Segons insistia es tracta d’unes bonificacions per ajudar als veïns i empreses de la localitat a fer front a la crisi generada pel coronavirus, a més també d’ajudar a incentivar l’economia.

Per la seua banda, la regidora d’Hisenda, Maria Cano, ha destacat que “la rebaixa del 50% de la taxa de la recollida de les escombraries suposarà significatiu estalvi per a les llars que passaran de pagar un rebut de 34,20€ als 17,10€, mentre que establiments com una cafeteria o bar passaran dels 120 a 60,78€”.

D’altra banda, Cano comentava que a partir de l’1 de gener també s’aplicarà la bonificació del 50% de la quota de l’Impost dels Béns Immobles, IBI, per a les edificacions residencials en què s’hagen instal·lat sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol. Aquesta bonificació s’estendrà als cinc períodes impositius immediatament següents al de la finalització de la instal·lació, fins a un màxim de 400 € anuals. Per a l’aplicació de la bonificació en l’exercici en el qual se sol·licita, haurà de presentar-se la instància abans de l’1 de març. La resta de condicions es poden consultar en l’article 11, apartat 6, de l’Ordenança fiscal reguladora de l’IBI.

Article anteriorAquests són els nostres propòsits beauty 2022
Article següentACTUALITAT CORONAVIRUS: xifres rècord per a la nova ona i Vinaròs torna a ser la capital d’infectats al Maestrat. Nous protocols i resolucions.