Inici VINARÒS Vinaròs aprova les primeres rebaixes fiscals del Pla €CO

Vinaròs aprova les primeres rebaixes fiscals del Pla €CO

154

La mesura es va ratificar ahir durant el ple ordinari amb l’objectiu d’incentivar l’economia local i afavorir la creació de noves idees de negoci

L’Ajuntament de Vinaròs ha aprovat les primeres rebaixes de les càrregues fiscals incloses dintre del Pla €CO per ajudar a la ciutadania, autònoms i empreses a fer front a la crisi econòmica generada per la pandèmia. L’objectiu, segons va indicar durant el ple la regidora d’Hisenda, Maria Cano, “és assolir una economia competitiva i sostenible per incentivar la creació de noves empreses i impulsar Vinaròs com pol d’inversió comarcal.” Aquestes rebaixes són les següents.

Reducció de l’ICIO i eliminació de la taxa per expedició de llicència

Aquesta mesura suposarà una reducció del 50% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), així com l’exempció de pagament de la taxa per expedició de la llicència. Cal destacar que a l’hora de realitzar qualsevol tipus d’obra s’ha de demanar una llicència d’obres que es calcula sobre el 3,50% del pressupost de l’execució material de les feines, al que cal afegir l’expedició de la mateixa llicència, un 0,50%. Amb la mesura aprovada per l’Ajuntament l’ICIO es reduirà el 50% i es quedarà en el 1,75%, mentre que la taxa d’expedició s’elimina totalment.

Bonificació de la taxa de llicència d’activitat econòmica

En aquest cas s’aplicarà una bonificació del 100% de la taxa de llicència d’activitat econòmica. Aquest impost, que popularment es coneix com la taxa per a l’obertura d’un nou negoci, quedarà exclòs, fet que permetrà estalviar als emprenedors entre 400 i 600€ per a l’obertura d’un nou restaurant o fins i tot arribar als 4.000€ si es tracta d’una fàbrica.

Aquestes mesures es faran efectives un cop es realitze la publicació corresponent al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, amb la corresponent exposició pública d’un termini de 30 dies hàbils. En aquest sentit, la regidora Cano ha assenyalat que es preveu que les rebaixes fiscals entren en vigor a meitats del mes de juny.

Article anteriorPeníscola celebra el Dia del Llibre promocionant la lectura d’autors locals
Article següentProp de 37.000€ per a la confraria de pesca de Benicarló i 49.000 € a la de Peníscola