Inici VINARÒS Vinaròs aprova els avantprojectes de la passarel·la del riu i del nou...

Vinaròs aprova els avantprojectes de la passarel·la del riu i del nou Centre Social

587

Més de 4 milions d’euros per als 2 projectes

L’Ajuntament de Vinaròs ha aprovat els avantprojectes per a la construcció de la passarel·la del riu Cervol i la creació del nou Centre Social. Es tracta de dues de les iniciatives més importants d’aquesta legislatura, que tenen la finalitat de millorar la qualitat de vida de la ciutadania, d’una banda amb la renovació dels serveis i prestacions socials, i d’altra banda, amb la connexió del passeig de Fora del Forat amb la Costa Nord.

Pel que fa al projecte de la passarel·la del riu Cervol, és una de les propostes més reivindicades per part de la ciutadania per tal de connectar el litoral del municipi. Aquesta actuació s’emmarcarà dintre de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI), amb el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). En total comptarà amb un pressupost de més d’1,5 milions d’euros per a la redacció del projecte i construcció de la passarel·la.

El regidor d’Urbanisme, José Chaler, ha explicat que “el projecte també inclourà l’adequació de l’entorn del marge esquerre del riu Cervol, prop de la zona del tractament de l’aigua amb un total de 9.150m2, que es remodelaran per tal de crear un bosc mediterrani similar al que hi ha al passeig de Fora del Forat, amb pins i plantes autòctones”. En relació a la passarel·la, el regidor Chaler ha detallat que serà una estructura sostenible, amb materials de llarga durabilitat i baix manteniment.

Quant al projecte del nou Centre Social, l’objectiu és albergar en un mateix espai les oficines dels Serveis Municipals, el Centre de la Dona, el Centre Integrat per a Majors, l’Escola de Persones Adultes i les Regidories de Joventut i Educació, així també com les associacions locals.

El regidor Chaler ha destacat que “es tracta d’un projecte molt important per a Vinaròs, perquè suposarà millorar la qualitat dels serveis que s’ofereixen a la ciutadania”. Segons detallava serà un centre amb planta baixa i tres plantes més, totalment accessible, que comptarà amb diferents espais per a la realització de classes, xerrades o tallers, sales de lectura, ludoteca, serveis mèdics per als majors i despatxos per a poder acollir els Serveis Socials, així com l’administració de l’Escola de Persones Adultes i les Regidories de Joventut i Educació.

Chaler insistia que serà un centre multifuncional que aprofitarà l’estructura de l’actual Centre Municipal de la Tercera Edat per construir dues plantes més i poder acollir tots els serveis que s’ubicaran. En aquest cas el projecte del Centre Social compta amb un pressupost de més de 3,2 milions d’euros, IVA inclòs, per a la redacció del projecte i l’execució de les obres.