Inici VINARÒS Vinaròs a debat, els habitatges

Vinaròs a debat, els habitatges

1175

Les taules de debat proposen un programa d’habitatge intergeneracional que beneficií a joves que busquen vivenda i majors sols

Les taules de debat de desenvolupament social celebrades a la Biblioteca municipal, van presentar propostes per a les problemàtiques de la gent major i els joves del municipi.

Una de les propostes més interessants es la conveniència d’un programa de tipus habitatge intergeneracional compartit, on la persona gran aporta la casa i el jovent aporta petits serveis i acompanyament en lloc de no pagar lloguer. Esta idea donaria resposta tant als majors que es troben sols com als joves que busquen habitatge.

 

També es va apuntar, quant a la gent major, l’existència de persones que una vegada jubilades s’instal·len de forma definitiva a Vinaròs. Aquest tema s’apuntava en la línia de pensar com facilitar la seua inclusió a la vida veïnal a tots els efectes. En aquest sentit, es va assenyalar la conveniència de disposar d’una relació d’equipaments i actuacions, una carta de serveis.

La qüestió de la soledat del col·lectiu de gent major, que perd vincles es va apuntar com una de les problemàtiques socials més importants. En l’apartat de propostes adreçades a millorar les condicions de la gent gran es va contemplar el problema d’una part d’este col·lectiu que no assisteix al Centre Social de la Tercera Edat. Ara per ara, l’associació Amics de la gent gran presta un servei de voluntariat d’una hora a la setmana. Creu Roja també té un servei d’acompanyament a càrrec de voluntaris però amb una demanda escassa, perquè potser no és tan conegut.

 

Pel que fa la gent jove, s’apuntà sobre el Casal Jove la necessitat d’ampliar horaris i les activitats que es realitzen ara en els tallers proposats pel propi casal també vingueren donades pels joves, que ells feren aportacions a títol individual.

 

Respecte a les persones amb discapacitat es va apuntar la necessitat de poder comptar amb una mena de cens, una relació de persones afectades, tipus de discapacitat i situació, per tindre un millor diagnòstic de la situació i de les necessitats, així com per afavorir l’acció associativa. Es va proposar també que les places d’aparcament per a discapacitats necessàries es reserven de forma nominal, a favor de la matricula corresponent, per a garantir que la persona tinga aparcament prop de sa casa, un major nombre de recursos als pictogrames en senyalització, en via publica i dependències administratives, i pensar-se una modalitat d’abonament d’autobús, de tipus control electrònic, que no impliqui ús i canvis de monedes a favor de xiquets i xiquetes amb discapacitat o altres persones.

Article anteriorCàlig acullirá el curs de direcció musical
Article següentRituales mágicos para la noche de San Juan