Inici PREMSA VALENCIANA Valoració de les Eleccions 2019 a Vinaròs

Valoració de les Eleccions 2019 a Vinaròs

374

LES CLAUS:

– En una participació més baixa que el 2015 (5% menys), el PSOE Vinaròs torna a ser l’equip més votat.
– Això no obstant, no arriba als 11 escons de la majoria absoluta i no pot governar sense fer pactes.
– El PP baixa 2 edils i el PVI en puja 2, mentre Ciutadans entra per primera vegada a l’Ajuntament
– El tripartit pot tornar a governar sumant els seus escons.

Diumenge 26 el PSPV-PSOE de Vinaròs va tornar a guanyar 28 anys després, unes eleccions municipals en la capital del Baix Maestrat, fet que no succeïa des de l’any 1991, obtenint 7 regidors.
– Per als possibles pactes, una possibilitat seria tornar al tripartit: PSPV + Totes i tots som Vinaròs i Compromís- el mateix dels últims quatre anys, però aquesta vegada comptant amb alcalde socialista. Totes i tots som Vinaròs, que va ser la gran sorpresa de les passades eleccions municipals obtenint 5 regidors, s’ha quedat en aquesta ocasió amb 3 edils. Compromís ha baixat de 2 a 1 regidor, però encara així podria tornar a formar un govern tripartit d’esquerres.

Votacions a les meses electorals

Una altra sorpresa d’aquestes eleccions municipals ha sigut el ressorgiment del Partit de Vinaròs Independent (PVI), que ha passat d’1 a 3 edils. La seua candidata, Maria Dolores Miralles, que repetia com a número 1 del partit, va manifestar que parlaran amb la resta de formacions, sense manifestar obertament si la seua intenció és entrar a formar govern o continuar en l’oposició: “Estem molt contents per ser la tercera força més votada, no sé què passarà, però la nostra intenció és asseure’ns a parlar amb tots els partits polítics i veure com es desenvolupen les coses”. Ja havia mostrat el seu optimisme dies abans després del que va qualificar de “gran campanya dissenyada pels joves del partit”.

Celebració a la seu del PVI

A la seu del PSOE s’anava animant l’ambient al vore que progressivament s’incrementava l’avantatge sobre el PP, segona força més votada. El candidat a l’alcaldia pel PSPV, Guillem Alsina, va mostrar la seua satisfacció pels resultats obtinguts, després de destacar haver realitzat “una campanya neta en el joc net, explicant el nostre projecte i fugint de la confrontació, sempre en positiu”. Va destacar a més que ja en la campanya havien percebut en la gent de Vinaròs “il·lusió, ganes i esperança en el partit socialista”, i va dir que a partir d’aquest moment caldrà parlar amb totes les formacions per a poder formar “un govern de progrés”. “Ha sigut una victòria d’equip, fugint de personalismes, amb un equip molt potent i aqueixa ha sigut la clau”, va indicar Alsina, que va dir que “a partir de demà cal asseure’s amb la resta partits i explorar futuribles pactes. Crec que és possible reeditar el pacte de les cavallerisses però amb majoria socialista, encara que cal explorar totes les vies per a formar un govern de progrés”, va indicar Alsina.

Celebració a la seu del PSOE

El PP amb uns desfavorables resultats a les passades eleccions generals i autonòmiques, ho tenia difícil, encara que va acabar aconseguint 6 regidors, 2 menys dels que tenia fa quatre anys. Els populars es quedaran de nou en l’oposició.

Ciutadans obté per primera vegada a Vinaròs representació municipal en la segona ocasió que concorre a unes municipals en la capital del Baix Maestrat.

Ni Esquerra Republicana ni Esquerra Unida -que fa quatre anys van concórrer juntes amb la coalició Acord Ciutadà i tenien un escó- van obtenir representació municipal.

Article anteriorCamp d’arroç en sec – Amposta
Article següentVila-real: basílica de Sant Pasqual i Ofrena de Flors