Inici PEÑÍSCOLA Vacunació en Vinaròs (Hogar S.Sebastián) i Peníscola (residència Benedicto XIII)

Vacunació en Vinaròs (Hogar S.Sebastián) i Peníscola (residència Benedicto XIII)

2245

Avui s’han efectuat vacunes en la Residència Benedicto XIII en Peñíscola, i en el Hogar San Sebastián de Vinaròs (imatges)

Preparant la vacuna a l’Hogar San Sebastián de Vinaròs

Primer Resident Vacunat

Primer treballador vacunat

Rosalia, de 101 anys

Equip Ambulatori i Residència

La Comunitat Valenciana acabarà l’any amb més de 5.000 valencians i valencianes vacunats

• Al llarg del dia s’inicia la vacunació al mig centenar de residències de tots els departaments de salut
• Les persones vacunades enguany rebran la segona dosi a partir del 18 de gener

València (30.12.20). Després de l’arribada ahir del primer enviament setmanal de 31.000 dosi de la bovina Pfizer, hui s’inicia ja la vacunació massiva i simultània en la pràctica totalitat dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana.

Cada dilluns, a partir del 4 de gener inclòs, arribaran a la Comunitat 31.000 vacunes. Concretament, arribaran al centre de distribució d’Alacant 10.000, al de Castelló 5.000, i al de València 16.000.

La vacunació es realitzarà en cada departament seguint els criteris de prioritat establits que classifiquen les residències en 4 grups:

1- Lliures de COVID-19
2- Fa almenys 90 dies que no registren cap cas actiu
3- No tenen casos actius en aquest moment.
4- Resta de residències
Cada departament de salut seguint aquest criteri ha organitzat la vacunació de la totalitat de les residències de la seua àrea. Aquesta planificació permet que la vacunació no es detinga en cap departament, ja que mentre en un s’estan realitzant vacunacions de residències lliures de COVID-19, en un altre es pot estar en un grup diferent.

Així, en el dia de hui, s’esperar iniciar la vacunació de la primera dosi al mig centenar de residències et tota la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, l’any 2020, es tancarà amb prop de 5.000 valencianes i valencians que hauran rebut la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. A partir del dilluns 18 de gener aquestes persones rebran una segona dosi completant-se així el procés de vacunació.

Les vacunes entregades per la farmacèutica en tres punts de la Comunitat Valenciana, es troben emmagatzemades a 80 graus sota zero on poden conservar-se fins a sis mesos. Quan seran utilitzades, es descongelen fins a aconseguir una temperatura d’entre 2 i 8 graus. Un procés que tarda aproximadament dues hores. En aquestes condicions de refrigeració la vida útil de les vacunes és de cinc dies.

Una vegada arriben al punt d’administració, han de ser reconstituïdes amb sèrum fisiològic abans d’injectades per via intramuscular. Una vegada realitzada aquesta última operació, el període d’ús és de sis hores.

Al llarg del primer trimestre de l’any, només de la bovina Pfizer, s’administraran més de 377.000 dosi, que són 188.000 vacunes completes. Això al marge de les quals puguen arribar en les pròximes setmanes de Moderna o Oxford.

Article anteriorMucbe tanca l’any d’exposicions amb ‘Umbrales’
Article següentACTUALITZACIÓ CORONAVIRUS: Vacunes i xifres rècords d’infectats amb focus a Benicarló, Vinaròs i Peníscola