Inici BENICARLÓ Trens dignes al Maestrat es presenta

Trens dignes al Maestrat es presenta

614

 Amb l’objectiu d’aixamplar la base social i posar sobre la taula la problemàtica dels trens

‘Trens dignes al Maestrat’ s’ha presentat este cap de setmana a Benicarló amb l’objectiu de copsar l’opinió dels allí presents, agrair als ajuntaments de Benicarló i Vinaròs les mocions aprovades reclamant una millora en el servei de trens i per tal de repartir fulls de recollida de signatures i amb l’objectiu de donar a conèixer la plataforma especialment entre els més joves (futurs estudiants de cicles o universitaris) i usuaris de tren per qüestions de treball, metges o burocràtiques.

Mercedes Urquizu, una de les portaveus, ha assenyalat que “el principal objectiu que era recollir idees i explicar a la gent què volem, s’ha aconseguit sobradament i els assistents ens han transmès un grapat de propostes que anem a fer servir. Ara toca explicar als estudiants que secundària que ells seran els propers perjudicats pel mal servei de Renfe en l’actualitat, als malalts que existim, als molestos amb el fet de no poder-se seure als trens o per la impuntualitat o poca freqüència de trens, que volem dignitat en el servei, així com proposar als ajuntaments de la comarca, grups de la Diputació de Castelló i Generalitat Valenciana la necessitat d’aprovar la mateixa moció aprovada per unanimitat a Benicarló i que ens ajuden en la millora del servei de trens, un problema que s’arrossega des de fa dècades”. A més dels grups amb representació municipal, han manifestat suport a la campanya el grup de Podem i el Partit Independent per Benicarló (PIBEN). Diversos regidors van assistir a la primera de les reunions.

Entre les propostes que han sorgit destaquen el redisseny de la imatge de la plataforma i campanyes, una guia per presentar queixes a Renfe pel mal servei, enviaments a instituts d’informació de la plataforma ‘Trens Dignes al Maestrat’; la celebració d’actes a la Universitat Jaume I en col·laboració amb la institució universitària i el Consell de l’Estudiantat, així com una campanya de denuncies en premsa pels greuges laborals, accidents i econòmics que suposa perpetuar aquesta situació i informatives a l’estació.

La Plataforma disposa de diverses vies de contacte, com son la pàgina facebook https://www.facebook.com/trensdignesmaestrat i el correu electrònictrensdignesmaestrat@gmail.com