Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT ‘Trens dignes al Maestrat’ denuncia el mal servei que presta Renfe a...

‘Trens dignes al Maestrat’ denuncia el mal servei que presta Renfe a la comarca

1010

Trens dignes al Maestrat, la plataforma cívica que es va presentar per reclamar una millora en la freqüència i servei de trens fins la comarca ha denunciat la improvisació i falta de planificació amb la que actua la companyia amb els pocs trens amb que opera al Maestrat. De nou el tren de diumenge a la tarda, que és el que fan servir majoritàriament estudiants i treballadors acabat el cap de setmana, va ser del tot insuficient i el servei penós. Per diversos motius:

El primer i principal pel fet que Renfe va dur un tren de composició senzilla que és del tot insuficient pel volum d’estudiants que hi ha a la zona. El segon aspecte a lamentar és que, damunt, fora un dels models que es fan servir pels rodalies entre Castelló i València (amb tarifes més barates però amb menys comoditats) i no un Regional (més còmode i amb serveis) que és el que s’anuncia i el que paguen els usuaris.

Abans d’arribar a Vinaròs, el tren ja venia pràcticament ple de Tortosa. Amb aquesta situació des de l’estació de Benicarló es va optar per mobilitzar un autobús per als que anaven directes a Castelló, amb les molèsties i retards que això els puguera ocasionar. Els que no anaven a Castelló van haver de buscar-se mitjans alternatius, com altres trens o mirar de cabre a l’interior del tren, amb el perjuí que això suposa pels usuaris de les altres poblacions del trajecte. Evidentment a l’autobús no tothom hi va cabre. Alguns familiars ens han relatat l’engoixa dels seus fills que anaven a València, algun dels quals van poder entrar a l’autobús de Castelló i van poder tornar a agafar un altre tren fins València tornant a pagar.

Sorprenentment via Twitter la companyia no reconeixia cap incidència, ni retard quan sap que si envia un tren de composició simple o senzilla, els problemes apareixeran segur. Només la UJi té 57 alumnes de Benicarló, 43 de Vinaròs, 11 de Peñíscola, 8 de Sant Mateu, 7 de Alcossebre i 4 de Càlig.

Com solicitar la devolució a taquilla:

1) Esperar 24 hores des de la finalització del trajecte en qüestió.

2) Sol·licitar en qualsevol de les taquilles d’Adif la devolució del bitllet, o be es torna amb efectiu o es realitza el canvi per un nou bitllet i es torna la diferencia en cas d’existir.

3) Si no tenen constància de la incidència, per que Renfe no l’ha registrada, interposar la reclamació en la mateixa taquilla. Mai encarar-se contra les persones de taquilla que desconeixen les incidències.

Des de la Plataforma han manifestat el maltracte que patim a la comarca en matèria d’infraestructures, pels retrassos i mal servei amb els escassos trens que fan parada a la zona. Considerem una situació d’anormalitat evident els fets que es descriuen i les demores que pateixen a diari alguns dels trens. D’altra banda recordem que ens trobem en primavera, estació en la que el ministre de Foment va situar l’arribada de trens de rodalies -12 en concret- dels quals poc més se’n sap, ni si han negociat amb els ajuntaments i col·lectius els horaris, tarifes que tindran o la mateixa data d’arribada.

Confiem en que la companyia estarà a l’alçada de les circumstàncies i de les reclamacions que hi puguen existir. De no ser així no descartem mobilitzacions.

Maestrat, març de 2018