Inici BENICARLÓ Teatre per a ajudar adolescents

Teatre per a ajudar adolescents

369

450 alumnes dels centres d’educació secundària de Benicarló han assistit avui a la representació de l’obra de teatre ‘… Com quedem?’, que posa el focus en les relacions sexo-afectives durant l’adolescència. L’activitat l’ha programat la Regidoria de Benestar Social a través del programa Generacció i la UPCCA.

Amb l’objectiu de motivar els joves i dotar-los d’instruments per a la gestió de les emocions en una etapa complexa com és l’adolescència, la Regidoria de Benestar Social ha programat durant la jornada d’avui una obra de teatre a la qual han assistit 450 alumnes dels tres centres d’educació secundària de Benicarló: I’lES Joan Coromines, l’IES Ramón Cid i el Col·legi La Salle.

… Com quedem?, de la companyia Teatre de Caixó, gira al voltant de les relacions sexo-afectives durant l’adolescència i ho fa a través d’un format teatral que permet la participació directa del públic, de manera que els mateixos alumnes han pujat a l’escenari i han fet les seues pròpies aportacions.

L’equip de professionals que representa l’obra, Laia Porcar, Jordi Collado i Marc Escrig, té una àmplia experiència teatral i pedagògica i han fet una investigació actual i revisada de com els joves aprenen a relacionar-se. A través dels seus personatges s’han posat damunt de l’escenari temes com la pressió social, l’amor romàntic, la gelosia, el control mitjançant les tecnologies, els micro-masclismes, la violència de gènere o la desconnexió generacional amb els pares.

La iniciativa s’ha dut a terme a través del programa d’oci educatiu per a adolescents Generacció i de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), dos recursos de l’Ajuntament de Benicarló que treballen diàriament en la prevenció de problemàtiques relacionades amb l’adolescència.

Article anteriorResultats C.N. Vinaròs
Article següentPeñíscola será la meta en la volta Comunitat Valenciana