Inici BENICARLÓ Sols el Departament de Salut de Vinaròs passa a la fase 1...

Sols el Departament de Salut de Vinaròs passa a la fase 1 en tot Castelló

2492

Implicaria l’apertura de comerços el proper 11 de maig a la zona nord de Castelló

El Departament de Salut de Vinaròs passa a la fase 1 i Castelló i la Plana es mantenen en la 0

Segons acaba d’anunciar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, al costat del director Centre de Coordinació de Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en roda de premsa aquesta vesprada de divendres 8. Només la zona nord de la província de Castelló passarà a la fase 1 de la desescalada. D’aquest manera, la Comunitat Valenciana no passarà íntegrament dilluns que ve, 11 de març, a la fase 1 del pla de desescalada del confinament dissenyat pel Govern davant la pandèmia de coronavirus.

La Generalitat havia presentat dimecres passat al Ministeri la petició oficial que tota la Comunitat passara dilluns que ve de la fase 0 a la 1, en considerar que tots els seus departaments de salut estan en condicions de fer-ho.

El Consell argumentava que la Comunitat Valenciana compleix amb els paràmetres hospitalaris fixats per Sanitat, tant en les unitats de Vigilància intensiva (UCI) com en planta.

Finalment, a més del de Vinaròs, només els de Requena, Xàtiva-Ontinyent, Gandia, Alcoi, Dénia, Marina Baixa, Elda, Orihuela i Torrevieja passaran de fase aquest dilluns cap a la 1, mentre que la resta de la Comunitat Valenciana es mantindrà en la fase 0.

A Castelló només passa el departament de salut de Vinaròs, que correspon a la zona nord de la província. Tant el departament de Castelló com el de la Plana continuaran en la fase inicial. En la resta de la Comunitat Valenciana també s’ha produït una situació dispar en optar finalment el Ministeri per la divisió territorial sobre la base dels departaments de salut tal com reclamava el Govern autonòmic.

 

Falta conéixer amb exactitud les condicions de la fase 1. Recordem que en la fase zero es va publicar el BOE el dia abans (diumenge), i que les autoritats continuen recomanant precaució: no tenim immunitat ni tot tornarà a ser com abans.

 

 

Article anteriorEl día a día de las residencias durante el estado de alarma
Article següentLa Generalitat no comparte la decisión adoptada por Sanidad