Inici VINARÒS S’instal·len insectaris en els jardins municipals de Vinaròs

S’instal·len insectaris en els jardins municipals de Vinaròs

289

 

L’objectiu és incrementar la diversitat de les espècies per afavorir un millor desenvolupament del medi natural

L’Ajuntament de Vinaròs a través de l’empresa Cítrics Roquetes, adjudicatària del contracte de manteniment de les zones verdes, ha instal·lat insectaris en els jardins del Fora del Forat, plaça Sant Agustí, plaça Espanya i parc de Les Catalinetes.

La finalitat d’aquesta iniciativa és potenciar la diversitat de la ciutat, que ajude a millorar l’estat de conservació dels ecosistemes urbans, i incentivar així els grups d’animals que poden incidir en el control biològic de plagues, la resiliència al canvi climàtic i l’increment de la biodiversitat autòctona.

Espècies particularment vulnerables, com ara les abelles solitàries, s’hi poden instal·lar amb la finalitat de desenvolupar-se i reproduir-se en un espai tranquil i protegit. Es tracta d’una mesura pràctica i econòmica per a ajudar a la conservació dels insectes en perill d’extinció com a conseqüència de la pràctica de l’agricultura i la desforestació. Moltes d’aquestes espècies juguen un paper destacat a l’ecosistema per la seua funció pol·linitzadora o per ser depredadors de paràsits nocius.

La regidora d’Obres i Serveis i Transició Ecològica, Carmen Morellà, indica que “aquesta iniciativa va lligada a altres actuacions que es duen a terme al municipi, com les caixes nius o la plantació de espècies autòctones, entre altres, que ajuden a millorar el nostre espai urbà”.