Inici PREMSA VALENCIANA S’aprova en ple el pressupost més alt de la història de Vinaros

S’aprova en ple el pressupost més alt de la història de Vinaros

441

Un pressupost total de 33,4 milions, en ple extraoridinari, el més alt de la seua història

Dijous es va aprovar el pressupost municipal per al 2020, que ascendeix a 33.405.000 euros. El punt va ser aprovat amb el vot favorable de PSPV, Totes i tots Som Vinaròs i l’edil no adscrit, l’abstenció de Compromís i el vot en contra de PP, PVI i Ciutadans.

Segons va explicar María Cano, regidora d’Hisenda, aquesta quantitat suposa un increment respecte als comptes anteriors del 14,65%, a causa del manteniment de la recaptació per a recursos corrents (l’IBI baixa en 298.000 euros degut a la gratuïtat de l’AP-7, però el ICIO presenta una recaptació positiva) i l’augment dels ingressos de capital (subvencions de la Diputació, Estratègia DUSI, i un crèdit sol·licitat de 1,6 milions).

En el capítol d’inversions destaquen les incloses en el Pla Edificant, i entre elles els 2,9 milions per a la construcció del col·legi Jaume I, les del EDUSI, destacant 500.000 euros per a la construcció de la passarel·la del riu Cervol que unirà la població amb la costa nord, altres 150.000 euros per a l’eficiència energètica d’edificis municipals, 350.000 destinats a una aplicació informàtica de comptabilitat, gestió patrimonial i recursos humans, i un centre cívic per import de 75.000 euros, entre altres. També hi ha previst invertir 500.000 euros per a reposició d’infraestructures pels danys del temporal, 378.000 euros per a la compra d’un nou local de la OIAC, i 150.000 euros per a renovar els pluvials de l’avinguda Maria Auxiliadora, Avinguda Barcelona i el camí del cementeri, obra aquesta finançada per la Diputació. El deute al final de l’exercici quedarà en 9,4 milions, segons va informar Cano.

Per part de l’oposició, Compromís es va abstindre, argumentant el seu portaveu, Paula Cerdà, que “no són uns comptes ambiciosos, sinó continuistes i no reflecteixen a un govern progressista en pràcticament cap de les seues inversions”.També va criticar una escassa inversió en cultura.

Ciutadans, PVI i PP van votar en contra dels comptes. Des de Ciutadans, Emmanuel Herrera va dir que hi havia “retallades en serveis socials i no hi ha inversions en noves zones verdes ni en esports ni en indústria”, mentre l’edil del PVI, Maria Dolores Miralles, argumentava que “no es *remunicipaliza cap servei, no hi ha pla d’emergència social ni rebaixes d’impostos, ha faltat voluntat per a destinar una partida a un nou auditori i el EDUSI és una incògnita hui dia”. Per part del PP de Vinaròs, Juan Amat va qüestionar les prioritats de l’equip de govern en aquests comptes. “És un pressupost molt millorable, que pensa poc en les necessitats dels vinarocenses, augmenta la pressió fiscal i incrementa l’endeutament. És el major pressupost de l’Ajuntament i no pal·lien manques històriques, amb unes inversions poc il·lusionants”, va assenyalar.

Per part de l’equip de govern, des de TTSV, Anna Fibla va considerar que són uns pressupostos adaptats a la realitat del municipi, centrats en l’ocupació, l’educació i els drets socials, mentre l’alcalde, Guillem Alsina, també va dir que són uns comptes “el més realistes possible” i va destacar que inclouen fer realitat la construcció del col·legi Jaume I “després de 12 anys, amb el que hui hauria de ser un dia important”.

L’edil no adscrit, Carlos Ramírez, va votar a favor del pressupost i va criticar el comportament d’alguns partits “per la seua manera de fer política en el seu propi benefici”, concloent que donava un vot de confiança als comptes i no haver de prorrogar les del 2019.