Inici PREMSA VALENCIANA Resum polític: expulsió del PVI i Compromís fora del govern

Resum polític: expulsió del PVI i Compromís fora del govern

828

El PVI expulsa a Carlos Ramírez i li demana que “recapaciti la seva decisió de pertànyer al grup Mixt”

El secretari general del partit, Carlos Roger, acompanyat de les regidores electes Maria Dolores Miralles i Marcela Barbé i altres membres del Partit Independent de Vinaròs van convocar ahir una roda de premsa amb l’objectiu d’anunciar l'”expulsió per indisciplina” del partit del número 3 de la candidatura, Carlos Ramírez, i explicar la seva versió dels fets.

Carlos Roger va explicar que després de les eleccions, a l’interior del PVI es va decidir per assemblea formar un equip negociador. Després de les reunions amb el Partit Socialista de Vinaròs es va convocar una altra assemblea de partit per tal d’explicar a la resta dels membres les negociacions. En aquesta, Roger assegura “es va votar i es va decidir per majoria absoluta, amb 27 vots a favor i 1 vot en contra, quedar-se a l’oposició recolzant al partit socialista en els punts coincidents dels programes.”

Malgrat aquesta majoria, Roger va exposar la posició d’alguns membres del partit, entre els quals es trobava Carlos Ramírez, que van conversar a l’esquena i sense el consentiment de l’agrupació amb el partit socialista. Com a conseqüència d’aquest imprevist, es convoca una segona assemblea per tornar a votar i acordar per majoria quedar-se a l’oposició.

“Després d’aquesta segona votació, Ramírez ens diu que no ho té clar, que té dubtes. Dies després ens assabentem que havia anat a l’Ajuntament a informar-se de com passar al grup mixt, la qual cosa més tard es va corroborar” va explicar el secretari general del partit.

Finalment, Roger va demanar a Ramírez “que recapaciti” i cedeixi l’acta de regidor a favor del partit “perquè puguem posar a un altre edil que ens representi”.

Per una altra banda, el partit polític Compromís va comparèixer en una roda de premsa per explicar els motius pels quals no forma part del govern municipal.

La regidora de Compromís per Vinaròs, Paula Cerdà, acompanyada de Jordi Navarrete va asegurar que la formació va descartar entrar al govern com a conseqüència de les negociacions amb el Partit Socialista i Tots i Totes Som Vinaròs, en les quals se li  oferia a Compromís el que Cerdà qualificava  d’“una regidoria sense contingut”.

Cerdà va exposar a la roda de premsa que es tractava de la regidoria de Festes però a la qual se li havien desvinculat festes com el Carnaval, la Setmana Santa o les festes locals de Sant Joan i Sant Pere. A més, va afegir que “El fet que ens hagin ofert una regidoria sense contingut és inacceptable per a nosaltres i creiem que ha vingut motivada perquè el Cas Moliner ha motivat una situació incòmoda a l’hora de pactar i distribuir regidories sense haver comptat amb Compromís per Vinaròs”

Tot i això, assenyala que van votar al candidat socialista com alcalde amb l’objectiu de “facilitar un govern progressista”, encara que va matisar que “això no significa una carta blanca, sinó que farem una política responsable.”

Article anteriorNetejem la mar! XXIII edició Fons Nets
Article següentEs presenten els càrrecs municipals a Vinaròs