Inici BENICARLÓ Ràdio Benicarló s’adhereix a la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes

Ràdio Benicarló s’adhereix a la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes

497

La Junta de Govern Local ha aprovat l’adhesió de Ràdio Benicarló a la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV). La principal finalitat d’aquesta xarxa és promoure l’intercanvi de programes, informació i espais radiofònics entre les emissores que la integren.

L’emissora municipal Ràdio Benicarló formarà part de la XEMV, una agrupació integrada en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) que té com a objectiu principal coordinar les demandes, necessitats i nous reptes de les emissores municipals públiques. En concret, s’encarregarà de fomentar l’activitat de les emissores, potenciar la seua funció de servei públic i generalitzar el seu coneixement per part de la ciutadania.

Així, la XEMV promourà l’intercanvi de programes, informació i altres espais radiofònics, a més de facilitar l’intercanvi d’informació. També constituirà serveis d’assessorament i d’assistència per als seus membres, organitzarà i participarà en reunions, seminaris i congressos que servisquen per a crear espais de discussió i anàlisi del sector radiofònic d’àmbit local.

A més, la XEMV contribuirà a difondre i promocionar les emissores municipals entre la ciutadania a través de campanyes de comunicació institucional, incentivarà la realització de programes de formació per als professionals i col·laboradors de les emissores municipals, fomentarà la llengua, la cultura, la història i les tradicions dels municipis, incitarà la participació de la ciutadania i dels col·lectius socials i promourà la concessió de subvencions o qualsevol altre tipus d’ajudes destinades específicament a millorar les condicions tècniques i els recursos humans de les emissores municipals de ràdio.

El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha destacat que la incorporació de Ràdio Benicarló a la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes suposarà «un nou impuls per a la nostra ràdio» i ha afegit que «a través d’aquesta Xarxa podrem compartir continguts amb la resta d’emissores municipals del País Valencià». Barberà ha reiterat la voluntat de l’equip de govern de «potenciar l’emissora municipal dotant-la de més continguts i millors serveis».