Inici BENICARLÓ Radio Benicarló participa des de Manises del Dia mundial de la Ràdio

Radio Benicarló participa des de Manises del Dia mundial de la Ràdio

240

La Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes ha emés un programa especial en directe des de la plaça Manises de València amb Motiu del Dia Mundial de la Ràdio que se celebra el 13 de febrer. Ràdio Benicarló ha jugat un paper ben actiu amb un estand propi des del qual s’han realitzat entrevistes i reportatges.

El programa commemoratiu del Dia Mundial de la Ràdio ha reunit aquest matí a la plaça Manises de València més d’una vintena d’emissores municipals valencianes que han reivindicat el seu paper fonamental en el teixit comunicatiu del territori. Les ràdios han demostrat la seua fortalesa i capacitat de producció de continguts en un context social en què, tot i l’impacte de la globalització, la ciutadania reclama informació de proximitat veraç i de qualitat. El programa especial s’ha emés des de les 10.00 fins a les 13.00 hores i ha pogut escoltar-se de nord a sud de la Comunitat Valenciana a través de la Xarxa d’Emissores Municipals.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Cultura, Pedro Manchón, han participat en el Dia Mundial de la Radio acompanyats per Javier Fresquet, director i presentador del programa «Veus de casa» de Ràdio Benicarló.

La marató de ràdio local ha comptat amb entrevistes al president de la Generalitat, Ximo Puig, al president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, i a diferents personalitats de l’àmbit institucional i de la comunicació i la ràdio a la Comunitat Valenciana.

La jornada ha comptat amb espais de debat sobre les ràdios locals i el seu paper en la vertebració del territori i la difusió de la cultura valenciana. A més, s’han dut a terme diverses taules redones, en una de les quals ha participat el periodista de Ràdio Benicarló Javier Fresquet. L’emissora municipal també ha protagonitzat un dels moments emotius de la jornada amb l’emissió d’una peça radiofònica sobre la relació entre la ràdio i el poder de la imaginació, escrita i locutada per Joan Peiró, tècnic de l’emissora municipal.

El programa especial realitzat conjuntament per la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes ha tingut també actuacions musicals en directe i s’ha tancat amb una ronda de comiats en la qual han participat tots els representants de les emissores de la Xarxa. El resultat de la jornada ha estat un dia de ràdio vibrant en què les emissores municipals han demostrat el bon estat de forma que presenta actualment el panorama radiofònic de proximitat a la Comunitat Valenciana.

Article anteriorNaix una nova associació a Vinaròs dedicada a la salut i l’esport
Article següentVisitant el temple parroquial de Sant Bartomeu (Benicarló)