Inici BENICARLÓ Quasi 1.200 infectats a Benicarló, però baixen les PCR+ mentre augmenten a Vinaròs. Vacunes i xifres...

Quasi 1.200 infectats a Benicarló, però baixen les PCR+ mentre augmenten a Vinaròs. Vacunes i xifres rècord a les tres poblacions costaneres veïnes.

1908

Quasi 1.200 infectats a Benicarló, però baixen les PCR+ mentre augmenten a Vinaròs. Vacunes i xifres rècord a les tres poblacions costaneres veïnes.

Xifres rècords d’infectats amb focus a Benicarló, Vinaròs i Peníscola, però lleu descens dels nous casos.

Actualització Coronavirus al departament de Salut a Vinaròs:

Com cada setmana continuem oferint-vos la comparació de les dades basades en les subministrades per la Generalitat Valenciana. En data de 5 de gener de 2021, continua sense fre l’augment de xifres (3.337) i els nous casos (392 PCR+). Recordem que portem un mes de pujada de nous PCR positius al Departament de Salut de Vinaròs (Hospital Comarcal). Abans hi havia baixada, arribant a 225 PCR+ fa quatre setmanes, però passant 256 nous casos fa tres, 425 fa dues, 453 la passada i frenant lleugerament a 392 PCR+ aquesta.
Continuem cavalcant la segona ona i de nou trenquem la xifra rècord d’infectats: de 2.570 fa tres setmanes, 2.855 fa dues i 3.120 la passada, passem a 3.337 aquesta.

– Benicarló: continua sent la població en més casos encara que tornen a reduir-se els nous PCR+ des de la setmana passada. Aquesta és l’evolució: de 99 nous PCR positius fa més d’un mes, passem a 126 fa quatre setmanes, 156 fa tres, 238 fa dues, 226 nous PCR+ la passada, i tenint aquesta setmana 114 nous PCR+ i rècord de 1.195 infectats.

– Vinaròs: Passem dels mil infectats i tornen a augmentar els PCR+. Es va trencar el fre de PCR+ fa un mes amb 62 infectats, 50 fa tres, 93 fa dos, 118 la passada i 145 nous PCR+ aquesta, amb rècord de 1.077 infectats.

– Peníscola: També xifres rècord des que es va trencar el fre, però amb baixada també dels PCR+: de 5 nous PCR+ fa un mes, 3 fa tres setmanes, 1 fa dues i 20 la setmana passada, passem a 12 aquesta, amb 233 infectats.

Des de fa pràcticament un mes, es va trencar el fre de nous positius PCR per la zona nord de Castelló, i continuen escampant-se més amb Nadal. El mapa de nous casos apareix totalment acolorit, havent-hi infectats de COVID-19 a pràcticament totes les poblacions excepte algunes poques com Cervera del Maestre, Rossell, Vallibona… apareixent Canet i a Tírig per exemple.
Com a data positiva, la setmana passada va començar la vacunació que esperem que forme la immunitat de ramat, tan esperada.

Barceló: ‘A principis de la setmana pròxima finalitzarà l’administració en residències de la primera dosi de vacuna contra la COVID-19

– La segona dosi se subministrarà a partir del 21 de gener en aquests centres, tal com preveu el programa de vacunació
– La vacunació s’ampliarà a partir de la setmana vinent a Atenció Primària

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública preveu finalitzar a principis de la setmana pròxima l’administració de la primera dosi de la vacuna enfront de la COVID-19 en les residències de persones majors i de persones amb diversitat funcional de la Comunitat Valenciana. La segona dosi se subministrarà a partir del 21 de gener en aquests centres, tal com contempla el programa de vacunació enfront de la COVID-19.

Es compleix així amb el pla de treball dissenyat des de Sanitat perquè les persones que resideixen o treballen en centres de majors i en residències per a persones amb diversitat funcional hagen rebut la primera dosi en la primera quinzena de gener, segons ha confirmat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, al final de la reunió mantinguda aquest dilluns amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a avaluar la situació actual de la pandèmia.

Ana Barceló ha traslladat al president que, tal com estava previst, “entre el dilluns i dimarts de la setmana que ve ja s’haurà administrat la primera dosi de la vacuna a tots els residents i treballadors de centres de majors”.

A més, la vacunació s’ampliarà a partir de la setmana vinent a Atenció Primària, on es distribuiran dosi per a vacunar als i les professionals sanitaris. El personal sanitari integra el segon grup de vacunació enfront de la COVID-19, i anirà rebent la vacuna d’acord amb la disponibilitat de dosi. “Quan s’autoritze la vacuna de Moderna i s’inicie la seua distribució, es començarà a vacunar a personal sanitari d’hospitals”, ha afegit Barceló.

Fins llavors, Pfizer té el compromís d’entregar al voltant de 30.000 dosi setmanalment. Per províncies, aquesta és la distribució: Alacant, 10.000 dosi; Castelló, 5.000 i València, 16.000. Complint aqueix compromís, aquesta setmana s’han rebut 30.000 noves dosis.

La Comunitat Valenciana va començar el diumenge 27 de desembre la vacunació enfront del coronavirus, amb 775 dosi de la vacuna de Pfizer en set residències de majors. Des de llavors, el programa s’està desenvolupant amb normalitat.

Article anteriorNuevas restricciones en la Comunidad Valenciana y 26 municipios confinados
Article següentArribada dels Reis Mags a Vinaròs (galeria de fotos)