Inici BENICARLÓ PSPV-PSOE demana la compareixença del delegat del Govern de Rajoy en Les...

PSPV-PSOE demana la compareixença del delegat del Govern de Rajoy en Les Corts

432

El Grup Parlamentari Socialista en Els Corts Valencianes ha sol·licitat la compareixença del delegat del Govern de Rajoy a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, perquè explique les raons per les quals en les últimes setmanes s’ha agreujat l’ancestral problema que pateixen les localitats del nord de la província de Castelló per la inexistència d’un transport ferroviari de qualitat.

Així ho anunciava la diputada autonòmica socialista, Ana Besalduch, en el transcurs dels dos actes reivindicatius que el PSPV-PSOE va celebrar divendres 27 en les estacions d’Adif de Vinaròs i Benicarló, en els quals han participat els seus alcaldes i portaveus municipals de les localitats de Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Santa Magdalena de Polpís, Alcalá de Xivert i Torreblanca, per a sol·licitar la implementació d’una línia de Rodalies entre Castelló i Vinaròs i, de forma immediata, un increment de les freqüències dels trens regionals que en l’actualitat donen “un mal servei” a aquest territori”. També va estar present el secretari general socialista de la comarca i alcalde de Rosell, Evaristo Martí, a més d’altres càrrecs del partit en la comarca.

Besalduch explicava que se sol·licita la compareixença de Moragues en la Comissió d’Infraestructures de Les Corts perquè “com a representant del Govern de Rajoy, aclarisca per què en les últimes setmanes s’ha reduït el nombre de vagons en els trens regionals”, una circumstància que ha originat “un increment del temps d’espera entre trens”.

La també alcaldessa de Sant Mateu assenyalava que la situació descrita suposa “una mostra més de la constant marginació a la qual el Govern de Rajoy sotmet a la província de Castelló”. Es tracta de fets molt greus que porten a Besalduch a sol·licitar la compareixença en Els Corts de Moragues “perquè explique el que està passant, perquè demane perdó als usuaris del servei de trens de les comarques del nord de Castelló i perquè aporte les solucions que es necessiten, perquè no pot seguir ocorrent que els usuaris es queden en terra després d’haver pagat un bitllet de tren”.

És un problema que afecta a totes les estacions de la comarca però de manera molt especial a la d’Alcalá de Xivert-Alcossebre, perquè segons explicava el portaveu socialista d’aquesta localitat, Joan Ronchera, “els diumenges a la vesprada, els que sempre es queden en terra són els veïns d’aquest poble, perquè el tren arriba de gom a gom”.

En els actes reivindicatius de Vinaròs i Benicarló també va estar present el responsable d’Infraestructures de l’Executiva Provincial del PSPV-PSOE, Sergio Bou, qui incidia que “el nord de la província de Castelló segueix molt discriminat en tots els aspectes, també en el de les connexions ferroviàries”. Per açò, sol·licita un projecte integral que aborde la problemàtica de les deficients connexions ferroviàries entre Castelló i Vinaròs “perquè no pot ser que en ple segle XXI els trens seguisquen passant per estacions que estan tancades”.

Bou considera fonamental que a mig termini entre en servei una línia de Rodalies de qualitat entre Castelló i Vinaròs i que de forma immediata s’incremente el nombre de trens regionals que circulen entre Tortosa i València. Ha sol·licitat “que els trens circulen amb una freqüència major i que el servei siga de major qualitat, la qual cosa necessàriament implica que els trens porten un nombre major de vagons”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, destacà la contradicció que es viu en la localitat perquè succeeix que, “en una estació d’Adif com la de Benicarló-Peníscola, que és la més turística de la província de Castelló, no per a cap tren ràpid”. Ha sol·licitat que l’Euromed que connecta València amb Barcelona es detinga a Benicarló.

En l’acte de Benicarló va participat Mercedes Urquizu, representant de la recentment creada plataforma ‘Trens dignes al Maestrat’.

Article anterior(FotoGalería) El Centre de dia L’Onada celebra els seus 3 anys
Article següentEl carnaval 2018 ja té cartell anunciador