Inici VINARÒS Projecte de construcció de L’Onada, la residència municipal per a la tercera...

Projecte de construcció de L’Onada, la residència municipal per a la tercera edad

407

Enric Pla, alcalde de Vinaròs, ha comparegut avui en una roda de premsa junt amb Cinta Pascual, directora de L’Onada, Pep Selgar, arquitecte del projecte, i Antonio Valanzuela, coordinador de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vinaròs, per tal d’informar sobre com avança la construcció de la residència municipal de la tercera edat, L’Onada, a la nostra localitat.

Després de la controvèrsia que es va viure ahir en el plenari sobre com avança el projecte de construcció de la residència de la tercera edat, l’alcalde ha volgut informar sobre els motius de retràs en els terminis previstos d’iniciació del projecte.

“L’Ajuntament de Vinaròs quan va veure que s’aproximava el termini del plec per posar en marxa el protocol d’inici de la construcció de la residència de la tercera edat, lligat a la concessió del Centre de Dia Municipal amb l’empresa L’Onada, és a dir al juliol de 2017, va posar en marxa el procés. Aquell mateix estiu es va presentar a la Conselleria la petició de les places públiques, petició necessària, i un cop obtingudes va arribar el moment en què l’empresa va poder fer front al compromís presentant un esborrany de les places públiques, que es va signar fa uns pocs mesos, exactament un total de 85 places públiques” ha indicat Enric Pla.

Durant mesos l’empresa L’Onada i els seus tècnics, han estat realitzant el projecte que, cal destacar, s’ha hagut d’adaptar a la nova normativa, la nova política de la Conselleria i a les noves millores que l’empresa L’Onada amb la seua experiència prèvia aportava. Per tant, l’Ajuntament ha complert el seu paper d’impulsor d’una infraestructura per tal de donar una sèrie de drets socials a la ciutadania, fent la tasca de mediador i col·locant els serveis tècnics, socials, jurídics i de fiscalització al servei del projecte.

Un cop l’arquitecte i el seu equip van tenir el projecte, es va entregar als serveis tècnics i, posteriorment la Conselleria va demanar algunes modificacions que van fer endarrerir els tràmits necessaris perquè l’empresa L’Onada disposes del temps per obtindre les llicències i la documentació necessària per començar dins la data prevista. “En el plec no existeix cap sanció per no complir amb el termini, només la resolució del contracte entre l’empresa L’Onada i l’Ajuntament de Vinaròs, és a dir, si nosaltres apliquem aquesta resolució del contracte, no només no tindrem una residència sinó que deixarem de tindre un servei molt valorat per la ciutadania i els serveis socials d’aquest ajuntament” ha destacat Enric Pla.

Cinta Pascual, directora de L’Onada ha indicat que “Avui estem culminant un projecte de fa molts anys, que fa història, i que ha estat difícil per moltes coses, entre elles la crisis o la dificultat d’aconseguir ajudes públiques, però avui hem de celebrar que hem arribat a una fase en què hem aconseguit que el projecte sigue molt millor del que s’esperava en el seu moment”. Sobre l’esgotament dels terminis, Cinta Pascual, director de L’Onada, ha indicat que “Quan l’alcalde, Enric Pla, va heretar el projecte, tot era més complicat. Hi havia la possibilitat d’invertir per part de l’Ajuntament amb diners de Vinaròs o demanar places públiques, i vam creure més convenient la segona opció. La feina que es va fer ha portat a Vinaròs a tenir places públiques, i per això fins que no ens les han assignat no podíem començar a construir”.

El projecte feia molts anys que estava fet cosa que va portar a la necessitat d’adaptar-lo a la realitat actual. Una realitat en què el 70% dels usuaris que viuen en una residència tenen alta dependència, per tant es van haver de crear unitats de convivència i canviar el model, a un model més nòrdic, on els grans espais es redueixen per tal d’adaptar-los a usuaris en demència.

Pep Selgar, arquitecte del projecte, ha destacat que “S’ha millorat molt més el projecte, el retràs ha sigut positiu ja que l’ha convertit en un projecte molt innovador. Amb el nou projecte hi haurà cabuda per a més usuaris, com a novetats hi haurà més habitacions, i més habitacions individuals, s’ha incrementat la superfície en totes les plantes, el pressupost d’execució també s’ha incrementa i, de cara als usuaris, el nou projecte té més caliu que l’anterior, crec que farà la vida més agradable a la gent que viurà a la residència”.

Enric Pla ha finalitzant destacant l’interès i col·laboració absoluta de l’Ajuntament de Vinaròs, l’entrega dels serveis tècnics, socials i jurídics, i la bona tasca que fa i seguirà fent l’empresa L’Onada que, segons ha destacat la seua directora Cinta Pascual, portarà a Vinaròs a tenir el projecte més innovador i pioner que existeix en tota la Comunitat Valenciana.

Article anteriorYa se preparan las celebraciones: Comuniones, Bodas…
Article següentUn palmarés de luxe per a la tercera edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló