Inici BENICARLÓ Proclamació de Reina i Dames: Festes Benicarló 2019

Proclamació de Reina i Dames: Festes Benicarló 2019

885

La proclamació de la reina i dames dona el tret de sortida a les Festes Patronals 2019

Divendres a les 22.00 hores van començar oficialment les Festes Patronals 2019, amb l’emotiu acte a la plaça de Sant Bartomeu. La veterinària Elsa Beltran, mantenidora de Festes, pronuncià el pregó inaugural.

Les Festes Patronals 2019,  començaren amb l’acte de proclamació de la reina, dulcinea i dames de la Cort d’Honor 2019, un acte que es va dur a terme a la plaça de Sant Bartomeu i que va servir per a donar el tret de sortida a unes festes amb un programa carregat d’activitats per a tots els gustos.

L’encarregada de pronunciar el pregó inaugural va ser la veterinària benicarlanda especialitzada en neurologia i neurocirurgia Elsa Beltran Catalan. Beltran és és llicenciada per la Facultat de Veterinària de la Universitat Cardenal Herrera – CEU, i l’any 2011 va obtindre la diplomatura pel Col·legi Europeu de Neurologia Veterinària, institució de la qual forma part actualment com a presidenta del Comitè d’Educació. Paral·lelament, treballa com a docent a la Universitat de Londres des de l’any 2014, com a professora de neurologia i neurocirurgia veterinària.

Però les autèntiques protagonistes de la nit van ser la reina, Anna Redó, la dulcinea, Aitana Querol, i les dames de la Cort d’Honor: Miriam Sánchez, Núria Herrera, Dora Marzà, Laura Bosch, Marina Fontanet, Sandra Roig i Nerea García, juntament amb les dames infantils Mar Mestre, Ruth Mestre, Maria Guijarro i Maira Baran.

Totes elles enceten una setmana plena d’actes culturals i festius on es mantenen, en general, els actes més tradicionals, es consoliden propostes com el Camden Blo, que tants bons resultats ha donat els dos anys anteriors i es recupera una de les costums més tradicionals de Benicarló que duia anys sense fer-se: córrer la traca. El programa també inclou diversos espectacles infantils i familiars.

Pel que fa al dia gran de les Festes, Sant Bartomeu (24 d’agost), es mantindran la missa i la visita al Centre Geriàtric al matí i ja per la vesprada processó i ofrena a la Mare de Déu de la Mar.

En l’apartat musical, destaca la ferma aposta per les orquestres populars de primer nivell, amb el tribut a Abba com a plat fort. Pel que fa als bous, enguany hi ha programats cinc dies d’espectacles taurins, els dies 19, 20, 21, 22 i 23 d’agost. La tradicional desfilada de carrosses i el castell de focs d’artifici tancaran les festes diumenge dia 25.

Fotos: I. Pitarch

Recordeu que ja teniu al vostre quiosc l’especial Festes Benicarló

Article anteriorSeis heridos en el incendio de una embarcación en Benicarló
Article següent‘Autos Locos’ a les festes de Rossell