Inici PREMSA VALENCIANA Presentat el jurat del Premis Literaris Ciutat de Benicarló

Presentat el jurat del Premis Literaris Ciutat de Benicarló

404

El jurat de la cinquena edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló està format per destacades 12 figures de la investigació científica, la literatura, la il·lustració i la gastronomia. Els benicarlandos Francesc Muyas i Víctor Ferré també en formen part.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, acompanyat del director científic d’Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla i de l’escultor Iñaki Ruiz de Egino, autor del guardó que s’atorga als guanyadors, ha avançat la composició del jurat per a la cinquena edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló. Manchón ha volgut emmarcar la celebració d’aquesta edició amb una referència clara als efectes de la pandèmia assenyalant que «la cultura no només és segura, sinó també precisa i necessària».

Pedro Manchón ha destacat que «els Premis Literaris Ciutat de Benicarló posen en valor la potencialitat cultural de la nostra ciutat i aporten un plus afegit de coneixement i saviesa que els converteixen en motor de desenvolupament imprescindible». Manchón ha confirmat que «en breu anunciarem la programació dels actes que estem preparant per a la Setmana dels Premis» i ha agraït el suport de les empreses patrocinadores, IFF, Ineos Composites i Fundació Caixa Benicarló, «que un any més confirmen la seua aposta per la cultura a Benicarló».

 

Jurats 100% paritaris

Miquel Àngel Pradilla ha estat l’encarregat de presentar els 12 noms que enguany integren els jurats. «Hem aconseguit una composició 100% paritària que ha tingut en compte, a més, la quota benicarlanda que sempre ens serveix per a exhibir el talent que aporta Benicarló al món de la ciència i la cultura», ha destacat Pradilla.

Així, el jurat del premi de Llibre Gastronòmic estarà format pel periodista especialitzat en gastronomia Josep Sucarrats , director de la prestigiosa revista «Cuina»; el cuiner i investigador culinari Jaume Biarnés, que ha estat cap de partida a El Bulli i cap de cuina de la Fundació Alícia; i Juanjo Roda, cuiner i professor de cuina de Vinaròs que ja és tot un clàssic en aquest jurat.

foto d’artxiu 2018

Pel que fa al guardó de Divulgació Científica i del Coneixement (una categoria nova en l’edició d’enguany), formaran el jurat el jove benicarlando Francesc Muyas, doctor en Biomedicina especialitzat en la implementació de noves tecnologies per a la detecció precoç del càncer; Salvador Masip, metge, investigador, escriptor i professor de Biologia Molecular i Cel·lular a la Universitat de Leicester; i el també benicarlando Víctor Ferré, enginyer industrial especialitzat en Enginyeria de l’Aigua que ha treballat en més de seixanta països dels cinc continents en benefici de la sostenibilitat mediambiental.

Els jurats que baremaran la qualitat de les obres que optaran al premi de Literatura Juvenil (una altra de les noves categories de l’edició d’enguany) són l’escriptora i llibretera Núria Cadenes; la també escriptora i professora de Literatura Margarida Aritzeta ; i Aina Garcia Carbó, escriptora i mestra filla del poeta benicarlando Manel Garcia Grau.

Finalment, les obres candidates al premi d’Àlbum Infantil Il·lustrat seran valorades per la filòloga i professora Verònica Cantó, un clàssic en aquest jurat; Oblit Baseiria, editora i llibretera especialitzada en literatura infantil; i Paula Pérez de Lanuza (coneguda com a Paulapé), llicenciada en Belles Arts i il·lustradora.

 

Un guardó que ja és un símbol

L’escultor, pintor, crític d’art i professor Iñaki Ruiz de Egino ha estat present en la presentació dels jurats dels Premis per explicar el significat del guardó que des de fa quatre anys s’atorga a tots els guanyadors i que s’ha convertit en un símbol. L’artista, autor de més de 40 llibres sobre art, ha explicat que el guardó representa un llibre que comença a obrir-se, «que és l’essència de la literatura», ha dit.

Nascut a Sant Sebastià el 1953, Ruiz de Egino és un dels artistes geomètrics més prestigiosos d’Europa. La seua obra està present en múltiples fòrums internacionals, més de 30 museus europeus, institucions i grans escultures en espais públics a l’aire lliure. El 2014 va exposar part de la seua obra al Mucbe.

Article anteriorVisita a Amposta
Article següentCàlig rep una subvenció per a projectar el desplegament del IV Pla de Salut valencià a la població