Inici PREMSA VALENCIANA Perquè hem deixat la junta de Les Camaraes

Perquè hem deixat la junta de Les Camaraes

1266

(Opinió) Perquè hem deixat la junta de Les Camaraes

(foto artxiu dissabte 29 setembre)

Per a la festa de la Misericòrdia de 2017 Les Camaraes estrenaven junta, una junta amb moltes ganes de fer coses. Com a novetats hem tret el primer CD, hem fet una assegurança de responsabilitat civil, col.laboració amb l’associació solidària “Mi mano es tu apoyo”, hem volgut que tots els xiquets i xiquetes de Vinaròs conegueren el local de Les Camaraes portant la carta al patge dels Reis Mags, no només per als xiquets de Les Camaraes, com s’havia fet sempre. A la Fira de Llibre vam presentar una poesia que va ser premiada als Jocs Florals celebrats a Vinaròs l’any 1917 i vam reconèixer el poema que ens va dedicar Julián Zaragozá pel LXXV anniversari. Ens hem federat a la Comunitat Valenciana per la qual cosa ha segut posible un intercanvi amb el grup folclòric d’Alcalà de Xivert. Tot això s’ha fet en un any. Teníem en projecte anar a cantar al Palau de Les Arts de València, previst un intercanvi a Toledo, a Segòvia i una excursió de final de curs per als xiquets.

Durant tot este any no hem aconseguit que es respecten els Estatuts perquè la nostra agrupació és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu fomentar el folclore valencià i és facultat de la junta dirigir les activitats socials i portar la gestió económica i administrativa i no del mestre de ball, que es l’únic que ho gestiona actualment com si fós una entitat privada. A part, des d’un principi, les decisions de la majoria de la junta que consten en les actes no han sigut respectades.

En les últimes actuacions, incloent la de Vinaròs a l’agost, una bona part dels components no ha cumplit en estos compromisos que tenia l’associació. El dia 7 de setembre que havíem d’actuar a Alcossebre, tan sols una part del nostre grup va acudir quan era l’única condició de la Federació Valenciana per poder rebre la subvenció.

A les assamblees s’ens ha faltat al respecte, no s’ha vist cap tipus d’educació, no podent acabar cap assemblea per aquest comportament antidemocràtic.

Per estos motius i, per voler estar dins de la legalitat, ens hem trobat en tots estos conflictes, decidint dimitir el 10 de setembre.

P. Torné, M. Giner, M.C. Guarch i L. Campos

Article anterior7dies actualitat de Benicarló, núm. 712
Article següent7dies actualitat de Vinaròs núm. 872