Inici PEÑÍSCOLA Peníscola reuneix els allotjaments del nucli antic per a consensuar la reducció...

Peníscola reuneix els allotjaments del nucli antic per a consensuar la reducció del trànsit rodat en aquest entorn protegit

85

La Regidoria de Nucli Antic de l’Ajuntament de Peníscola ha reunit aquest matí els titulars d’establiments d’allotjament situats a la ciutat emmurallada per a consensuar mesures que reduïsquen la circulació de vehicles no autoritzats en aquest entorn protegit durant els mesos de major afluència de turistes.

L’estiu passat es van identificar un total de 571 vehicles de no residents circulant en la zona restringida al trànsit, pertanyents a hostes dels allotjaments amb encant que es troben en la zona.

Amb l’objectiu de facilitar l’arribada i registre dels turistes als seus allotjaments, evitar problemes de saturació i millorar la seguretat, la Regidoria, juntament amb la Policia Local, han arribat a un acord amb els representants dels establiments hostalers. D’aquesta manera, l’accés a visitants es permetrà fins a les 18h, a partir d’aquesta hora quedarà totalment prohibit, i l’Ajuntament facilitarà espais per a l’aparcament temporal de vehicles en els voltants del nucli històric, perquè es puga realitzar l’entrada. Els establiments estudiaran la fórmula de facilitar l’acostament de l’equipatge dels seus clients amb comoditat fins als seus establiments, si els seus hostes arriben en l’horari en el qual l’accés estiga prohibit.

El regidor de l’àrea, Miguel Castell, ha explicat que es mantindran noves trobades per a anar concretant el conjunt de mesures “que es prendran en consens amb el sector” ha assegurat, i els ha agraït la voluntat de col·laboració i el treball conjunt.