Inici PEÑÍSCOLA Peníscola recupera les Festes Patronals amb prop de 150 actes

Peníscola recupera les Festes Patronals amb prop de 150 actes

116

Desrpés de les restriccions el municipi tornarà a gaudir d’unes Festes Patronals carregades d’activitats i sobretot de tradició

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Peníscola ha presentat avui el programa dels festejos en honor a la Mare de Déu de l’Ermitana, que se celebressen a la Ciutat en la Mar entre els dies 31 d’agost i 18 de setembre.

El consistori programa per a aquests dies activitats litúrgiques, culturals, esportives i festives, amb la col·laboració de la parròquia i les entitats esportives i culturals locals.
Els dies grans de la festa, 8 i 9 de setembre, recuperen la seua tradicional programació protagonitzada pels actes de devoció a la seva Patrona, la Verge de l’Ermitana, “després de dos anys complicats de pandèmia, condicionats per les restriccions de seguretat sanitària, arriben aquestes festes en les quals tornarem a veure amb orgull les nostres danses tradicionals, amb les quals rendirem honors a la nostra Patrona” ha manifestat molt emocionat l’edil de festejos, Ramon Simó.

Amb les festes es proclamarà la nova Cort d’Honor en la qual regnarà des del dia 7 la nova Regina, Rocío González, que ha manifestat la seva il·lusió pels dies de la Mare de Déu i el retrobament del seu poble amb la tradició, “estic molt il·lusionada per tornar a viure les nostres tradicions i convido als nostres visitants a gaudir-les amb nosaltres”, ha traslladat als mitjans de comunicació en la seva participació durant la presentació de l’agenda festiva.

En l’acte de proclamació, a la Reina i Cort d’Honor les acompanyarà la nova Mantenidora, Magda José Medina, volguda i admirada per la seua participació i col·laboració en la festa, que ha volgut traslladar el seu agraïment pel seu nomenament, “per a mi és un honor poder representar a totes les persones que, desinteressadament han participat i participen de les nostres benvolgudes Festes Patronals; molt especialment en aquest any en què ens retrobarem amb la tradició” ha compartit.

Després dels dies dedicats a la Verge, donarà principi la festa taurina, que arrencarà el dia 10 i comptarà amb actes fins al dia 18. El cap de setmana del 17 i 18 de setembre tornaran a prendre els carrers de la localitat les majestuoses desfilades d’esquadres mores i cristianes, a més de l’esperat espectacle pirotècnic en la Plata Nord que també tindrà lloc el dissabte d’aquest cap de setmana.

La programació de concerts també torna amb plats forts, La Guardia per al primer cap de setmana i Omar Montes i Henry Mendez per al segon faran les delícies del públic que acudeixi a la carpa de festes. Les penyes participen de l’agenda per als més joves amb múltiples propostes i l’activitat musical més nocturna en el nou recinte de penyes que, enguany, no se situarà a la platja sinó en el recinte del Centre d’Estudis.

L’alcalde, Andrés Martinez ha volgut felicitar la regidoria i a tots els nous càrrecs, a més d’agrair a la comissió de festes, comissió taurina, brigada i policia local tots els esforços que realitzen en els preparatius i durant el desenvolupament d’aquestes.

“Som molt afortunats per poder viure i compartir aquesta festa que és especial i única, enguany recuperem tota la programació” ha valorat el l’alcalde, convidant a tots a participar dels festejos amb devoció, responsabilitat i en germanor.

Article anteriorBous a les festes d’agost. Les Cases d’Alcanar
Article següentEl Camden Bló posarà en valor el patrimoni festiu i cultural de Benicarló