Inici PEÑÍSCOLA Peníscola programa l’ampliació de zones verdes i la millora dels seus jardins

Peníscola programa l’ampliació de zones verdes i la millora dels seus jardins

278

Amb l’any a punt d’emprendre la recta final l’àrea de Serveis ha fet balanç dels treballs realitzats en matèria de jardineria.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha visitat diverses zones verdes de la localitat en les quals s’han dut a terme accions de millora o ampliació de la vegetació per a comprovar les tasques realitzades, molt especialment en la zona litoral nord, greument afectada a l’inici de l’any pel temporal de la borrasca Glòria.

Acompanyat dels tècnics responsables del contracte de jardineria així com pels responsables de l’empresa concessionària, ha pogut comprovar i conéixer les dades del canvi i les millores previstes i propostes per a l’any pròxim.

El nou contracte de jardineria, que compleix quasi dos anys, “està permetent millorar gradualment les diferents zones verdes del municipi i planificar la seua ampliació” ha explicat el primer edil qui ha destacat que en aquests més de 20 mesos s’han sumat a les zones verdes municipals més de 500 exemplars de palmera, arbres i arbustos, “xifra que continuarem augmentant de cara a l’any que ve” ha assegurat, i ha avançat que la voluntat de l’executiu local és ampliar les zones verdes i la vegetació en sòl municipal.

Més de 90.000m2 de zones verdes i més de 13.500 exemplars d’arbres, arbustos i palmeres

Peníscola compta actualment amb 38.000 m² de gespa, 54.000 m² de vegetació entapissant, 1.200 m² de zona d’arbustos amb 10.300 arbustos, 1.752 arbres i 1.430 palmeres.

Per a l’any pròxim, superat el temporal Glòria i ultimats els treballs de recuperació de la vegetació en el litoral, es preveu una ampliació del pressupost per a dur a terme diverses tasques de millora de les zones verdes, com plantar més arbres i ampliar les zones verdes, plantar més flors en diferents zones, incorporar més arbustos amb flor, seguir-la línia d’embelliment del nucli antic incorporant vegetació, millorar les zones enjardinades, com per exemple a les urbanitzacions de Font Nova, Peñismar, la Volta, entre altres.

Els treballs de recuperació del passeig litoral nord després de la borrasca Glòria, el gran repte de 2020

Les tasques iniciades a l’inici de l’any per a pal·liar els efectes del temporal marítim esdevingut durant la borrasca Glòria al gener encara no han finalitzat. Més de deu mesos de treballs de recuperació, replantació i millora de tots els espais verds en el passeig marítim de la zona nord han copat bona part dels treballs en matèria de jardineria.

Concretament s’ha procedit a la retirada d’arena depositada en les jardineres de gespa, eliminació de pedres, arrels i restes vegetals, deixant-les a nivell de vorera.

S’ha completat la instal·lació d’una nova xarxa de distribució de reg que comprén l’excavació de rases, col·locació de canonada de distribució, instal·lació d’electrovàlvules proveïdes de solenoides amb clau de talls i arquetes, col·locació de difusors, aspersors i canonada de reg per degoteig.

A més s’ha preparat la formació de prat mitjançant l’estesa de terra vegetal garbellada i sembra de gespa.

S’ha dut a terme la plantació d’arbustos per a la formació de massissos en els prats, compostos per Myoporum tenuifoliumViburnum tinusElaeagnus x ebbinge i Teucrium fruticans.

A tot això s’ha sumat la col·locació de malla antiherbes, i formació de massissos en les jardineres corregudes mitjançant la plantació de Cotoneaster dammeri, Rosmarinus postratusGazania splendens i Nerium olenader nana.

Article anteriorBenicarló contractarà 22 persones que han perdut el treball a conseqüència de la covid19
Article següentDecoració Nadalenca: plaça de Sant Antoni – La Mera