Inici PEÑÍSCOLA Peníscola preveu superar el 85% d’ocupació hotelera aquesta Setmana Santa

Peníscola preveu superar el 85% d’ocupació hotelera aquesta Setmana Santa

165

Segons l’Agrupació d’Empresaris Turístics (AGRETUR) apunten al fet que es penjarà el cartell de complet en la majoria d’establiments d’allotjament en el municipi durant els dies centrals dels festius

La principal destinació turística de la província de Castelló ha compartit les previsions d’ocupació a les portes de la celebració dels festius de Setmana Santa, dates en les quals tradicionalment arrenca decididament la temporada turística en la localitat.
“Esperem una Pasqua amb molt bones xifres d’ocupació i la previsió que l’activitat que el sector ha vingut sostenint al llarg dels caps de setmana de, pràcticament, tot l’hivern, s’impulsi de cara a la temporada estival amb molt bones dades en aquests primers dies festius” ha valorat el regidor de l’àrea de Turisme, Ramón Simó, que ha compartit les previsions de la patronal turística local.

Segons apunta l’Agrupació d’Empresaris Turístics de Peníscola (AGRETUR), el conjunt de la Setmana Santa podria superar, de mitjana, el 85% d’ocupació, destacant que els dies festius escolars i posteriors dels quals es gaudeixen, per exemple, a Catalunya o la Comunitat Valenciana, podrien registrar-se ocupacions d’entre el 70% i el 80%.
Destaquen les previsions per al Divendres Sant i Dissabte Sant, jornades en les quals l’ocupació podria arribar a fregar el 100% en la planta hotelera de la localitat, que suma gairebé les 10.000 places.

La vistositat de la programació litúrgica, amb les processons que recorren els carrerons empedrats de la ciutat antiga és, “sens dubte, un atractiu per als qui ens visiten”, ha assegurat la regidora de l’àrea de Cultura, Lidia Herrero, destacant la programació religiosa, que abasta a la ciutat des del dia 23 de març fins al dia 7 d’abril.
El Diumenge de Rams es durà a terme l’habitual benedicció de palmes enfront del ermitori de la Patrona, la Verge de la *Ermitana, el Dijous i Divendres Sant tindran lloc les esperades processons per la ciutadella emmurallada, el Diumenge de Pasqua l’emotiva Processó de la Trobada i, per a finalitzar, el dia 7 d’abril se celebrarà el tradicional Romiatge a l’Ermita de Sant Antoni. A la programació litúrgica se sumen activitats esportives com els campus de tennis i pàdel o bàsquet, així com activitats culturals com la Trobada Provincial de Bombos i Tabals, programada per al dia 6 d’abril.

Una escapada cultural

Els amants del patrimoni monumental tenen a Peníscola una escapada ideal per a gaudir de la seva ciutadella emmurallada amb trams medievals i renaixentistes, coronats pel seu Castell declarat Monument Nacional.
És una de les tres seus pontifícies del món, juntament amb Avinyó i Roma, i compta amb la particularitat de tenir la seva fortalesa al costat de la mar.
A més d’un patrimoni natural excepcional, Peníscola suma segles d’història en els carreus que dibuixen la seva ciutat antiga i proposa visites per a conèixer-la.
L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de la localitat, tal com impulsa durant els mesos d’estiu, també en els dies festius de Setmana Santa programa activitats amb guies, totalment gratuïtes, per a recórrer els carrerons del seu nucli antic i conèixer els detalls de la seva dilatada història.
“Les visites guiades són una de les activitats irrenunciables per a conèixer el nostre atractiu patrimoni local i per això programem, al llarg de la Pasqua, diferents sortides que es donen cita en l’oficina d’informació turística, per a recórrer el nostre nucli històric” ha explicat Simó, indicant que aquesta opció és totalment gratuïta per als qui s’inscriuen a participar en elles.
A més de les visites guiades, els informadors turístics ofereixen informació detallada als visitants que prefereixen conèixer el patrimoni local sense guies, podent també realitzar els circuits de manera autònoma seguint les indicacions que es troben en el portal turístic en línia; “els qui ens visiten i estan interessats en els nostres racons de pel·lícula i localitzacions de múltiples rodatges, també tenen la seva opció detallada tant amb guia com a través de la informació en la nostra web” ha recordat l’edil, afegint que les visites en família disposen també de circuits dissenyats amb senyalització per a una visita *tematizada i orientada als més petits.
Els dies en què tindran lloc les visites guiades enguany són el 23, 24, 28, 29, 30 i 31 de març, per a finalitzar el dia 1 d’abril.